Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

JAPANSKA VIDEO IGRA U KOJOJ MOŽETE DA SILUJETE I MUČITE ŽENE

Video igra ’RapeLay’ počinje kada tinejdžerka na stanici metroa primećuje igrača, prilazi i pita ’Mogu li da ti pomognem?’ U tom trenutku, igrač može da bira način na koji će je napasti. Jednim klikom miša, možete joj podići suknju, pipati je po telu, pa čak joj napraviti dete i naterati je da abortira – sve u ime osvete jer vas je prethodno optužila za maltretiranje.

RapeLay

BIZARNO Ova i brojne slične igre čija je tematika silovanje, zlostavljanje i vezivanje žena, spadaju u veoma popularne ’hentai’ igre, koje se mogu kupiti samo u Japanu, gde ne podležu nikakvoj cenzuri. Međutim, od kako postoji internet, ove igre je u ostatku sveta moguće skinuti i igrati potpuno besplatno.

’RapeLay’ je izazvala bes mnogih organizacija širom sveta koje se bore za prava žena. Među njima je i ’Equality Now’, koja je pokrenula kampanju za povlačenje ove igre iz prodaje.
„Ovoj igri apsolutno nema mesta na tržištu,“ kaže Taina Bien-Aime iz ’Equality Now’, koja smatra da je odgovornost na japanskoj vladi. „Nemoguće je smanjiti aktivnost na internetu, ali vlast treba da zabrani sve igre koje promovišu nasilje, mučenje, proganjanje i silovanje žena i devojčica.“

[youtube]a54Pu9dTJfQ[/youtube]

Reporteri CNN-a uspeli su da dođu samo do jednog zaposlenog u Institutu za kulturne sadržaje, koji je insistirao na anonimnosti.

„Po mom mišljenju, ova igra ide predaleko. Ali, ako njen autor želi nešto da izrazi i pokaže, vlada ne bi smela to da zabrani,“ rekao je.

Izvor: 24sata

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *