Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DOBITNICI NAGRADA „ZLATNI BEOČUG“

Nagrada „Izvanredan zlatni beočug“ za životno delo dodeljena je istoričaru umetnosti i reditelju Đorđu Kadijeviću, dirigentu Aleksandru Pavloviću i književniku i satiričaru Branislavu – Brani Crnčeviću, saopštila je danas Kulturno-prosvetna zajednica Beograda.

Nagradu „Izvanredni zlatni beočug“ za 2009. godinu dobili su Zavod za udžbenike i Narodno pozorište iz Beograda. „Zlatni beočug“ za 2009. godini dodeljen je kompozitoru Miroljubu Aranđeloviću Rasinskom, reditelju Darku Bajiću, glumcu Milanu Gutoviću, pesniku Peri Zupcu, kompozitoru Aleksandru Sanji Ilić, privredniku Milutinu Ignjatoviću, slikaru Milanu Ciletu Marinkoviću, kulturnom posleniku Zoranu Marjanoviću.

Nagradu su dobili i dramski pisac za decu Branko Milićević Kockica, autor dokumentarnih i emisija o kulturi Božidar Nikolić, grafički umetnik i slikar Dobrilo M. Nikolić, umetnik narodne muzike Merima Njegomir, primabalerina Ana Pavlović-Pešić, istoričar umetnosti i književnik Uglješa Rajčević, pijanista i multimedijalni umetnik Nikola Rackov.

„Zlatni beočug“ dodeljen je i filozofu i književniku Željku Simiću, slikarki Slobodanki Rakić-Šefer, Međunarodnom filmskom festivalu (FEST) i Društvu „Sveti Sava“. Odluku o dobitnicima „Zlatnog beočuga“ jednoglasno je doneo sedamnaestočlani žiri kojim je predsedavao Darko Tanasković, a svečano uručenje nagrada je 8. aprila, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Izvor: Blic Online/Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *