Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

OMAŽ DEJVIDU BOUVIJU NA FESTU

U okviru 44. Festa, od 27. februara do 5. marta u Muzeju Jugoslovenske kinoteke biće priređen omaž Dejvidu Bouviju, najavio je danas Cebef.

Na programu će biti filmovi „Glad“ (1983), „Srećan Božić, gospodine Lorens“ (1983), „Baskijat“ (1996), „Mi deca sa kolodvora Zoo“ (1981), „Prestiž“ (2006), „Lingvini incident“ (1991) i „Ljudi mačke“ (1982).

Ekscentričan i uzbudljiv, Dejvid Bouvi zaista predstavlja jedinstvenog muzičkog heroja koji je u stvaralačkom smislu istovremeno pripadao i filmskom svetu.

Energija koju je ulagao u svoj rad i nesvakidašnja predanost životu činili su ga jedinstvenim i dalje je obožavan medju najraznovrsnijom publikom.

Bouvi je preminuo nedavno u 69. godini, ubrzo nakon što je izdao svoj poslednji album, te je Fest odlučio da oda počast ovom neponovljivom umetniku.

Premda je nemoguće obuhvatiti celokupni Bouvijev filmski opus za svega nekoliko dana, važno je podsetiti se raznolikosti projekata u kojima se on pojavljivao – od dečijih bajki do vampirskih filmova.

Svojim prisustvom uveličao je razna ostvarenja, a neka od njih se odavno mogu smatrati klasicima, naglašavaju organizatori Festa.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *