Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

MASIMO PEVAO IZ TEMPERATURU I TONIJA CETINSKOG

Hrvatski pop pevač Masimo Savić u utorak uveče uspeo je da se izbori sa visokom temperaturom i groznicom kako bi održao koncert u ispunjenom beogradskom Sava centru, gde mu je gost iznenađenja bio kolega Toni Cetinski.

Već na početku prednovogodišnjeg koncerta treću godinu za redom u Sava centru, Savić se požalio da je bolestan i da ima temperauru, što se kasnije moglo i naslutiti prilikom izvođenja nekih pesama, jer se osetilo kako pevač ima blagih teškoća sa visokim tonovima, a u pauzama ga je mučio suv kašalj.

„Kada sam snimao prvi album i pevao ‘Sjaj u tami’, imao sam 39 temperaturu. Imam to i sad, ali ja ću dati sve od sebe, a znam da i vi prekrasno pevate“, rekao je Savić.

Bolest kao da je doprinela da Savić održi svoj možda najopušteniji i najbolje primljen koncert u Sava centru, gde je osim brojnih hitova poput „Sunce se ponovo rađa“, „Gracija“ i „Mi nismo sami“ izveo i staru pesmu „Samo jedan dan“, koju je bio najavljivao da će otpevati, pošto ju je izostavio iz Sava centra prošle jeseni.

Beogradska publika je pri pokazivanju oduševljenja što izvodi „Samo jedan dan“ uspela na trenutak omesti Savića. Publika je počela gromoglasno pevati refren ranije nego što je pevač to planirao, pa je Savić nakratko prekinuo pesmu, da bi za koji trenutak povratio ritam i nastavio pevanje.

Savić je potom nekoliko puta kao u mantri prizivao „Bože moj“, zbunjen popularnošću pesme, za koju je rekao da je odlučio sada da je peva isključivo na nagovor prijatelja i članova pratećeg benda.

Stari klasik „Bijelog dugmeta“ i Zdravka ČOlića „Loše vino“, Savić je najavio kao autorsku odu Gorana Bregovića i Arsena Dedića „o lošem alkoholu“, a u prvim taktovima pesme na sceni Sava centra pridružio mu se kolega Toni Cetinski, izazvavši buru oduševljenja u dvorani.

Cetinski je danas boravio u Beogradu kako bi promovisao svoj koncert u Beogradskoj areni 14. februara iduće godine, a Savić je rekao da ga je samo ođednom nazvao i rekao da će mu doći kao gost i dati podršku.

„Nadam se da je ovo bilo dobro iznenađenje?“, upitao je Savić dobivši zaglušujuće ovacije.

Posle izvođenja euforično primljenog „Stranca u noći“ i svog najvećeg hita „Sjaj u tami“, Savić se na prvi bis vratio za prošlogodišnji regionalni hit „Zar više nema nas“ i obradu klasika sarajevskih „Indeksa“ „Bacila je sve niz rijeku“.

Na drugi bis je Beograđanima priredio novo iznenađenje izvevši nekoliko pesama iz svog projekta „Masimo pjeva Sinatru“, koji uskoro treba biti objavljen na CD-u i DVD-iju.

„Oko pet ujutro kreće groznica, ali je neverovatno sta napravi publika. Rekli su mi ljudi ‘videćeš, moći ćeš“, objasnio je bolesni Savić kako je uspeo da izdrži dvočasovni koncert.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *