Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„AUDICIJA“, ČETVRT VEKA POSLE

Na „Otvorenoj sceni Obala“ u Sarajevu, posle tačno 25 godina, igrana je „Audicija“. Predstava je izvedena sinoć i nikada više.

Kultna predstava „Audicija“ odigrana je sinoć, posle 25 godina. Vest da će predstava biti ponovo igrana izazvala je u Sarajevu daleko veće interesovanje nego što su njeni akteri mogli da očekuju.

Euforija, koja je ovih dana vladala za predstavom nastalom kao studentski ispit, išla je dotle da se za mesto u sali „nadmetalo“ više od 20.000 Sarajlija, piše sarajevski „Dnevni avaz“.

Ipak, samo 400 srećnika imalo je privilegiju da sinoć, u dva termina, ponovo pogleda Boru Stjepanovića, Emira Hadžihafizbegovića, Admira Glamočaka, Sašu Petrovića, Senada Bašića, Branka Đurića, Mladena Nelevića, Jasmina Gelju, Željka Ninčića, Željka Kecojevića i Harisa Burinu.

Likovi koji su nekada zasmejavali publiku širom bivše Jugoslavije: Profesor, Mustafa Sudžuk, Mima Šiš, Bogoljub Šaulić, Željko Stanarević, Solomon Bičakčić, Ahmed Saračević, Roki, Majk Kjajević, Čabaravdić, iako 25 godina stariji, oduševili su publiku i izazvali salve smeha.

Zadovoljni zbog ponovnog okupljanja, u istom prostoru odakle je krenula priča o legendarnoj „Audiciji“ i sarajevskom humoru, glumci su posle dve odigrane predstave nastavili druženje, zajedno sa kolegama sa Akademije scenskih umjetnosti.

Izvođenje originalne „Audicija“ upriličeno je povodom njene 25. godišnjice i 28. godišnjice ASU. Nakon sinoćnje predstave, „Audicija“ više neće biti igrana.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *