Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

SVIRAJU „DECA IZ VODE“ Sećanje na Milana Mladenovića

Milan Mladenović, Foto: Goranka Matić

Bend „Deca iz vode“ održaće tradicionalni beogradski novembarski koncert „Sećanje na Milana Mladenovića“ 5. novembra u beogradskom Mikser Hausu, kada se navršavaju 22 godine od smrti legendarnog pevača i gitariste „Ekatarine Velike“.

Sećanje na Milana Mladenovića biće obeleženo ne samo koncertom već i video spotovima i fotografijama.

Sam koncert će trajati oko tri sata, a na repertoaru će se naći pesme sa svih šest studijskih albuma EKV-a, uključujući prvenac kao Katarina II, ali i pesme Šarlo Akrobate.

Pored matičnog benda koji čine Zoran Mladenović (gitara, vokal) Luna Škopelja (klavijatura), Lazar Ostojić (bas) i Nikola Rajović (bubnjevi), na bini će se po tradiciji naći i brojni gosti, afirmisani muzičari koji će samostalno ili sa bendom svirati pesme EKV-a.

Specijalni gost biće Ivan Ranković Raka bubnjar EKV od 1985. do 1987, koji je snimio sa bendom treći album „S vetrom uz lice“ i „Live in Kulušić 1986“.

On će svirati dve pesme sa „Decom iz vode“, a pre toga će prisutne pozdraviti i upoznati sa nekim činjenicama i zanimljivostima o radu Ekatarine Velike u periodu kad je bio njihov član.

Ulaz na manifestaciju je od 21 sat, i nakon interesantnih fan video spotove pesama koje bend neće svirati, sledi koncert je najavljen za posle 22 sata.

Izvor: Alo. rs/Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *