Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

JOŠ TRI DANA DO SAJMA KNJIGA: ŠTA NAS SVE ČEKA

Foto: Milorad Milanković / RAS Srbija – Jedan od prethodnih Sajmova knjiga

Više od 450 izlagača učestvovaće od 23. do 30. oktobra na 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, a počasni gost biće Iran.

Na Sajmu koji ove godine nosi slogan „Knjige u ruke“ će učestvovati najmanje 10 izdavača iz Irana koji će predstaviti dela na persijskom, engleskom i srpskom jeziku iz oblasti iranistike, religije, gnosticizma, zatim naslove savremene iranske književnosti, knjige za decu i omladinu i iz oblasti kinematografije.

Takođe učestvovaće i izdavači iz Angole, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Indije, Izraela, Mađarske, Japana, Kine, Republike Srpske, Rusije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore…, a posebna pažnja biće posvećena predstavljanju dela autora mlađih od 30 godina.

Gosti Sajma biće Zahar Prilepin, Erlend Lu, Vil Firt, Svejn Menensland, Vedrana Rudan, Aleksandar Mekol Smit, Pan Bujukas, Aleksandra Poter, Milenko Stojičić, Rumjena Ebert, Anton Holcer, Marketa Hejkalova…

Kao i prethodnih godina, biće dodeljene nagrade za izdavača godine, izdavački poduhvat godine, dečju knjigu, najlepšu knjigu, priznanje za izdavača iz dijaspore, posebno priznanje za doprinos u oblasti nauke, specijalno priznanje za izdavača, knjigu ili strip, nagrada „Bogdan Kršić“ za najlepšu knjigu i specijalno priznanje za mladog dizajnera.

Pojedinačna ulaznica koštaće 250 dinara, za grupne posete 150 dinara, a školski dan biće 27. oktobra,

Izvor: Blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *