Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

RADOMIR ANTIĆ NOVI SELEKTOR


NOVI selektor fudbalske reprezentacije Srbije je Radomir Antić (59), koji će na kormilu „orlova“ naslediti Miroslava Đukića! Čelnici FS Srbije, predsednik Tomislav Karadžić, potpredsednik Zoran Bingulac i generalni sekretar Zoran Laković su u utorak u Beču u hotelu „NH“, posle dva sata razgovora sa renomiranim trenerom, koji je stigao iz Madrida, postigli sporazum oko saradnje, koja će biti ozvaničena potpisivanjem ugovora u ponedeljak.

– Sve što imam da kažem reći ću u ponedeljak, na zvaničnoj prezentaciji – kratko je prozborio naš stručnjak.
Obe strane su se složile da angažman najmanje traje do kraja kvalifikacija za SP u Južnoj Africi (oktobar 2009.), a u slučaju plasmana na Mondijal, automatski se produžava. Ostaje samo da se sve stavi na papir u Beogradu.

Kako saznajemo, sve je teklo po planu, bez većih „prepreka“, a kada su u pitanju finansijski detalji, oni su utanačeni na kraju radnog sastanka, jer je Antić prvenstveno insistirao na fudbalskim pitanjima.

– Ne bih govorio o detaljima, ugovor još nije ni potpisan. Najvažnije je da smo se dogovorili, rekao bih na obostrano zadovoljstvododao je Antić.

Pored godišnje plate, čija će visina biti poznata narednih dana, kada Savez obelodani detalje sporazuma, po kojem je precizirana i nagrada za novog selektora ukoliko uspe da u predstojećoj„misiji“ odvede nacionalni tim na završnicu Mondijala.

Bez obira na to što je do starta kvalifikacija ostalo samo 18 dana (Farska Ostrva, 6. septembar na „Marakani“) dolazak novog selektora dokazuje da su čelnici naše kuće fudbala shvatili koliko znače predstojeći izazovi, pa su ekspresno reagovali, posle odluke Stručnog odbora da se prekine saradnja sa Đukićem.

U sredu će se sastati na Terazijama i Izvršni odbor, koji će prvo uručiti otkaz Đukiću, a onda pružiti punu podršku Radomiru Antiću, koji će narednih dana spremiti spisak igrača za susret sa Faranima, ali i pred veliki ispit samo četiri dana kasnije, protiv Francuske u Parizu.

Ostaje da se vide i naredni potezi Antića, koji će prvi radni dan sa igračima imati 1. septembra, kada je zakazano okupljanje u Kovilovu. Svi se nadaju da će treći izbor selektora Srbije, posle Klementea i Đukića, biti i srećan i da će doneti toliko željene uspehe i radovanje za armiju navijača Srbije.

NOVI SARADNICI
NOVI selektor – novi saradnici u stručnom štabu. I to je bila tema razgovora, a narednih dana Radomir Antić će kompletirati svoj trenerski tim. Ipak, jedno je sigurno, da će ulogu prvog pomoćnika dobiti, kao i tokom dugogodišnjeg zajedničkog rada Rešad Kunovac.

RAZGOVORI SA ĐUKIĆEM
DOK su završavali posao u Beču, u utorak je drugi deo rukovodstva FS Srbije vodio razgovore sa Miroslavom Đukićem. Jedina tema bila je raskid saradnje i pod kojim uslovima će se sve rešiti, pošto je ugovor validan do kraja 2009. Svakako da će Đukiću pripasti i određena suma novca…

LIČNA KARTA
IME I PREZIME: Radomir Antić
DATUM ROĐENJA: 22. novembar 1948. godine
MESTO: Žitište
IGRAČKA KARIJERA: Sloboda Užice (1967-1968), Partizan (1968 – 1976), Fenerbahče (1976 – 1978, 28 utakmica – 2 gola), Saragosa
(1978 – 1980, 58 – 7) i Luton (1980 – 1984, 100 – 9).
REPREZENTACIJA – SFRJ (1 utakmica)
TRENERSKA KARIJERA: Saragosa (1988 – 1991),
Real Madrid (1991 – 1992), Oviedo (1991 – 1995),
Atletiko Madrid (1995 – 1998), Atletiko Madrid (1999 – 2000), Oviedo (2000 – 2001), Barselona (2003), Selta (2004).
TROFEJI: Dupla kruna sa
Atletiko Madridom i
Super kup Španije.

Izvor: Večernje novosti M. Marković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *