Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

NISMO ZASLUŽILE POLUFINALE

Odbojkašice Srbije poražene od Kube u četvrtfinalu OI, selektor Terzić priznaje
Nismo zaslužili polufinale!

Srpske odbojkašice neslavno su završile prvi nastup na Olimpijskim igrama. Od njih bolje su bile Kubanke, trostruke osvajačice zlatne medalje na OI, koje su slavile ubedljivim rezultatom 3:0 (26:24, 25:19, 26:24). Neizvesno je bilo u prvom i trećem setu, kada su Srpkinje pružile kakav-takav otpor, ali se na kraju ispostavilo da je Kubankama trebalo svega 72 minuta da se plasiraju u polufinale, pred 12.000 gledalaca u „Kapital gimnaziji“, uglavnom naklonjenih našim odbojkašicama.

Selektor Zoran Terzić bio je samokritičan posle poraza od Kube.

-Mislim da ne bi bilo pošteno da u jednoj ovako važnoj utakmici, posle serije slabih igara, pobedimo velikog protivnika Kubu, koja je ceo turnir odigrala na visokom nivou. Zaključak, na osnovu svega što se desilo u prethodnom periodu, jeste da Srbija nije zaslužila polufinale – nezadovoljan je bio Terzić.

Libero Suzana Ćebić je ocenila da eliminacija sa OI u Pekingu nije neuspeh, ali da joj je žao zbog toga što je izgubljena utakmica koju je, prema njenom mišljenju, Srbija mogla da dobije.

– Opet smo dozvolili sebi da u završnici setova pravimo greške koje su nas koštale utakmice. Treba da nas raduje današnja igra. Pružili smo dobru partiju, ali šta je tu je – istakla je Ćebićeva.

Ni njega koleginica Jovana Brakočević nije očajavala zbog poraza od Kube, dodajući da je „učešće na OI veliko iskustvo“.

– Moramo ubuduće da igramo bolje. Sada znamo gde smo grešile i znamo da ne smemo to sebi više da dozvolimo – zaključila je Brakočevićeva.

Izvor: Glas Javnosti P. Vuković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *