Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

KAISER CHIEFS NA TGF U ZAGREBU

Zvezde „Tuborg Green festa“ koji će se održati 3. oktobra u dvorani „KC Dražen Petrović“ u Zagrebu biće popularni britanski bend „Kaiser Chiefs“, a pored njih nastupiće i zagrebački elektro-pop sastav „Lollobrigida“, makedonski kompozitor Kiril Džajkovski i popularni reper Edo Maajka.

Indi rokeri „Kaiser Chiefs“ već su nastupali u našim krajevima – u Beogradu i Zagrebu, a ovoga puta, u hrvatsku prestonicu dolaze neposredno pred izdavanje novog albuma koji nosi nosi naslov „Off With Their Heads“, a u prodaji će se pojaviti 13. oktobra.

„Off With Their Heads“ je njihov treći studijski album, nakon „Employment“ i „Yours Truly Angry Mob“. Veći deo materijala sa ovog izdanja produciraju Mark Ronson i Eliot Džems. Gosti na ovom albumu su Lili Alen, sastav „New Young Pony Club“, reper Svej, a proslavljeni kompozitor Dejvid Arnold uradio je orkestralni aranžman za numeru „Always Happens Like That“.

„Tuborg Green fest“ organizovan je prvi put 2005. godine u Moskvi, od kada festival neprekidno putuje ovim delom Evrope (Srbija, Bugarska), te iz godine u godinu potvrđuje status vrhunskog muzičkog događaja na kojem nastupaju najveće svetske zvezde, poput grupa „Metallica“, „Red Hot Chilli Peppers“, „Franz Ferdinand“, „Whitesnake“ i drugih.

Ovogodišnji, treći „Tuborg green beat“ festival u Beogradu održaće se na terenima Košarkaškog kluba Partizan na Kalemegdanu 29. i 30. avgusta.

Na beogradskom festivalu nastupiće „Asian Dub Fondation“ u punom sastavu, di džej Saša, Stiv Louler, Dejv Simen, Sendi Rivera, Skarlet Etjen i Nil Kvigli. Premijerno će nastupiti njujorška hip – hop i ar en bi diva Kelis, a publika će biti u prilici da uživa u nastupima sastava „The Cuban Brothers“ i „Cagebaby“, Goldija, Satošija Tomija, „Plump DJ’s“ i Markusa Džemsa.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *