Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

KARAKAŠEVIĆ ISPAO OD PERSONA

Srpski stonoteniser Aleksandar Karakašević ispao je u drugom kolu olimpijskog turnira.

Karakašević je poražen od švedskog veterana Jergena Persona rezultatom 4-2, po setovima 11:8, 8:11, 12:10, 8:11, 11:8, 11:7. U šesnaestini finala Person će igrati sa Jukom Čeungom iz Hong Konga, devetim nosiocem olimpijskog turnira. Srbija više nema predstavnika na stonoteniskom turniru.

Person je bolje počeo meč i u prvom setu imao konstantnu prednost, koju je krunisao pobedom 11:8.

Šveđanin je poveo 2:0 u drugom setu, ali je naš stonoteniser tada veza četiri poena i preuzeo inicijativu, koju je sačuvao do samog kraja seta, do končanih 11:8.

Treći set počeo je odlično za Karakaševića, bilo je 3:0, a prednost je držao do sredine seta. Tada dolazi do velikog pada u igri, Person to koristi i stiče prednost 10:7. Usledile su tri set-lopte koje je Karakašević odbranio, ali je 42-godišnji Peršon slavio 12:10.

Taj neuspeh iznervirao je srpskog igrača koji je sa svojim trenerom Zoranom Kalinićem vrlo bučno razgovarao.

To je imalo dobar efekat, Person je u četvrtom setu izjednačio samo jednom, na 2:2, a Karakašević je bolju igru krunisao osvajanjem tog seta.

Peti set počeo je prednošću srpskog igrača od 2:0, pa 4:1 i 6:3. U finiš je Karakašević ušao sa 8:6, ali je Peršon osvojio pet uzastopnih poena i poveo 3-2 u setovima.

Šesti set počeo je vođstvom Persona 4:1, Karakašević je tad tražio tajm-aut, ali se serija nastavila, Person je stigao do 8:2, posle čega je rutinski zadržao prednost i ušao u treće kolo.

Šveđaninu su Igre u Pekingu šeste u karijeri, a šampion sveta bio je još 1991. godine.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *