Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

VIŠE OD 15.000 POSETILACA „NIŠVILA“

Ovogodišnji džez festival „Nišvil“ posetilo više od 15.000 ljudi. Manifestaciju džeza, koja je završena sinoć, posetio i rekordan broj stranih diplomatskih predstavnika.

Direktor niškog džez festivala „Nišvil“ Ivan Blagojević rekao je da je za protekla četiri dana trajanja festivala, Nišku tvrđavu posetilo više od 15.000 ljubitelja džeza.

„Tolika poseta je za džez ozbiljna cifra“, ocenio je Blagojević i napomenuo da tu nije računao posetu prilikom predstavljanja „Nišvila“ u beogradskom Centru Sava pre dva dana.

„Eksperiment sa održavanjem festivala van Letnje pozornice u Niškoj tvrđavi, na travnatom platou iznad Salona 77 je uspeo i najzad smo pronašli mesto festivalu koje mu odgovara“, kazao je Blagojević.

Ovogodišnju manifestaciju džeza, koja je završena sinoć, prema rečima Blagojevića, posetio je i najveći broj stranih diplomatskih predstava do sada.

Napomenuo je da se oko „Nišvila“ okuplja sve veći broj ozbiljnih sponzora ili prijatelja festivala i da ta manifestacija, koja je dobila status od nacionalnog značaja, mora biti ozbiljnije podržana od medija i van Niša.

Na ovogodišnjem 26. „Nišvilu“ nagrada za životno delo dodeljena je osnivaču i dirigentu Big benda Radio-televizije Beograd Vojislavu Bubiši Simiću.

Gran pri koji nosi ime po kralju romske muzike iz Niša Šabanu Bajramoviću pripala je holandskoj saksofonistkinji Kendi Dalfer, a nagrada za doprinos razvoju džeza „Bata Anastasijević“ trubaču Rendi Brekeru.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *