Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

POSETITE SAJT MILENE PAVLOVIĆ BARILI

Internet sajt posvećen stvaralaštvu velike srpske umetnice Milene Pavlović Barili u potpunosti je završen i dostupan javnosti na adresi www.milenapavlovicbarilli.rs, saopštilo je danas Ministarstvo kulture Srbije.

Taj veb sajt je jedan od segmenata obeležavanja stogodišnjice rođenja umetnice i sadrži mnoge do sada teško dostupne materijale koji omogućavaju da se formira kompletniji portret.

Pored slika Barilijeve i modnih ilustracija, podeljenih u nekoliko segmenata koji se mogu pregledati u virtuelnoj galeriji, na sajtu su dostupna kompletna biografija, porodično stablo, pisma roditeljima, pesme, fotografije.

Tu su i stručni tekstovi o njenom radu, koji bacaju novo svetlo na njen životni put. Neke od sekcija sajta obogaćene su i audio verzijama tekstova.

U ministarstvu su istakli da je taj projekat začetak nove faze i novog načina predstavljanja naših umetnika i kompletne umetničke baštine Srbije široj javnosti.

Promociju putem interaktivnih medija nedavno je najavio ministar kulture Nebojša Bradić, na konferenciji povodom otvaranja izložbe posvećene Mileni Pavlović Barili. Tu postavku u Galeriji SANU u Beogradu do sada je videlo više od 60.000 ljudi.

Izvor: Blic Online/Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *