Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

SOMBORSKOJ „ŽENIDBI“ POZORIŠNI TROFEJ

ZRENJANIN – Nagradu za najbolju dramsku predstavu u celini, na 61. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, održanom u Zrenjaninu, žiri je, većinom glasova, dodelio „Ženidbi“, u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor.

Posle odgledanih šest dramskih i pet dečjih predstva, žiri u sastavu: predsednik Milivoje Mlađenović i članovi Biljana Vujović i Dušan Petović, nagradu za najbolju dečju predstavu u celini jednoglasno je dodelio predstavi „U tami“ Dečjeg pozorišta iz Subotice.

Za najbolju režiju nagrađen je Kokan Mladenović – u predstavi „Čovekova tragedija“, koju je izvelo Novosadsko pozorište (Ujvideki sinhaz).

Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu dobila je Emini Elor, za ulogu Licifera u predstavi „Čovekova tragedija“, Novosadskog pozorišta.

Boris Isaković nagrađen je za nabolju glavnu mušku ulogu, odigranu u predstavi „Timon Atinjanin“.

Za najbolju epizodnu žensku ulogu nagrađena je Edit Tot, koja je igrala Amilu u predstavi „Zbogom, žohari“, u izvođenju Narodnog pozorišta „Toša Jvanović“.

Domaćinu sedmog uzastopnog festivala vojvođanskih profesionalnih pozorišta ostala je i nagrada i za najbolju scenografiju u toj predstavi, koja je dodeljena Zorani Petov i Slađani Kilibarda, kao i nagrada mladom glumcu Ivanu Đorđeviću.

Nagrada „Tihomir Mačković“ pripala je Blagovesti Vasilevoj, za lutke u predstavi „Trapavi zmaj“ zrenjaninskog pozorišta.

Za najbolji kostim nagrađena je Milica Komazec, u predstavi „Suncokreti“ novosadskog Pozorišta mladih, za najbolju muziku Solard Mezeiji, u „Ruži iz Kišinjeva“, subotičkog pororišta „Kostolonji Deže“, a specijalna nagrada pripala je glimačkom ansamblu Novosadskog pozorišta.

Memorijalnu nagradu „Ivana Mirkov Vlačić“ žiri je dodelio Marijeti Golemehovoj, za scenografiju, lutke i kostime u predstavi „U tami“, subotočkog Dečjeg pozorišta.

Najstarijiji pozorišni festival u Srbiji svečano će biti zatvoren večeras, uručenjem nagrada i plesnom predstavom, po Šeksirovom tekstu, „San letnje noći“, u izvođenju Novosadskog pozorišta, a u čast nagrađenih.

Izvor: RTV/Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *