Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

JЕДИНСТВЕНА КОМБИНАЦИЈА ПРОВОДА,ШОПИНГА, ЗАБАВЕ ДОБРЕ ХРАНЕ И ВРХУНСКИХ ПИЋА

ОДРЖАН ПРВИ „ШПРИЦЕРФЕСТ“ У КЊАЖЕВЦУ

У Књажевцу је 15. И 16. априла у простору Дома културе у организацији групе грађана „Манифесто“, одржана мултидисциплинарна манифестација „Шприцерфест“. Програмски је обухватала шопинг, изложбе,забаву. Посетиоци су могли , успут и да конзумирају квалитетна пића и храну,виде највећи направљен шприцер у Србији, да погледају изложбу о вину, сврате у кафану, погледају добар филм….

Грађани су могли и да присуствују модној ревији етно удружења „Извор“ из Књажевца – Шприцер fashion week“, округлим столовима „Шприцер или вино“ и „Оцењивање вина“, као и концерту „Најлепше винске песме“, ученика Основне музичке школе „Предраг Милошевић“ из Књажевца.

У гастро делу манифестације, излагачи су били, победник кобасицијаде из Турије, као ипобедник штрудлијаде из Новог Милошева, а у простору Друштвеног клуба „Дома културе“ и на тераси, своје кафане су отворили књажевчани, власници „Милошевог конака“, Ћирић Драган и „Вероне“, Топлица Ристић, где су госте забављали зајечарски музичари изводећи староградске песме.

На овом сајму изложени су најбољи брендови по фабричким ценама – врхунске кошуље, ексклузивни доњи веш, ципеле „Натурино“, „Монтобене“ конфекција, најбоља вина по подрумским ценама, етно одећа и сувенири, мајице са натписом манифестације….

Један од организатора „Шприцер феста“, Иван Светозаревић, дипломирани туризмолог из удружења грађана „Манифесто“ каже за Тимок: „Идеја за шприцер је условљена нашим географским положајем, традиционалним узгајањем винове лозе, књажевачки винарски подрејон је афирмисан као један од два позната у овом делу земље и ово је добра прилика да се гостима осим вина презентује и све оно што овај регион може да понуди, јер се овде налазе посетиоци из Бугарске,Ниша, Бољевца,Зајечара, Пирота, и излагачи из Војводине. На „Шприцерфесту“ пију се искључиви књажевачка вина и вина златног спонзора „Рубина“ из Крушевца, а уместо Coca Cole се служе клакери,све сам српски бренд.

Наши партнери су Скупштина општине Књажевац, Туристичка организација Књажевац, Етно удружење „Извор“, кластер кошуљара из Књажевца, Удружење произвођача вина и ракије из Књажевца, „Рарис“, Књажевацинфо, Графика „Галеб“ из Ниша и Књажевачке новине“.

Све у свему, организатори Шприцерфеста су успели у својој намери да грађанству понуде јединствену комбинацију провода и забаве, још да додамо и то да је победник такмичењу у брзом испијању шприцера Бобан Илић из села Подгорац код Бољевца, друго место је заузео, Масимо Накић из Ниша, док је „бронзани“ Саша Ђорђевић из града домаћина.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *