Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

HUMANITARNA AKCIJA LAGUNE

Izdavačka kuća „Laguna“ pokrenula je humanitarnu akciju „Autogram za humanost“, koju organizuje sa gradskim Sekretarijatom za obrazovanje i u saradnji sa Narodnom bankom Srbije, radi prikupljanja sredstava za nabavku „senzorne sobe“ nužne za rad sa autističnom decom koja pohađaju školu „Dušan Dugalić“.

„Laguna“ će u okviru ove akcije prodavati knjige sa autogramima nekih od najpopularnijih i najuticajnijih pisaca u svetu, čija su dela prevedena i objavljena na srpskom jeziku, a prihod će biti poklonjen školi koju sada pohađa 40 učenika.

U „Laguninoj“ akciji učestvovalo je 13 autora koji su svojeručno potpisali svoja dela i napisali da se zahvaljuju kupcu, jer tako pomaže specijalnu školu za decu kojoj je pomoć najpotrebnija.

Škola „Dušan Dugalić“ prva je pre deset godina formirala odeljenje za decu sa autizmom. Sa decom predano i požrtvovano rade vrsni pedagozi koji mogu postići željene rezultate isključivo pomoću najsavremenijih metoda, a za to je neophodna „senzorna soba“.

Početna cena potpisanih dela je 16.000 dinara, ali svako, u skladu sa željama i mogućnostima može ponuditi višu cenu. Pošto je potpisan mali broj primeraka, knjige će postati bibliofilski raritet, navedeno je u saopštenju „Lagune“.

U akciji „Autogram za humanost“ mogu se nabaviti sledeća dela: „Dobri Nemac“ Džozefa Kanona, „Kupoholičarka i beba“ Sofi Kinsele, „Kišni paviljon“ Vikrama Seta, „Provincija“ Nelsona de Mila, „Kratka istorija traktora na ukrajinskom“ Marine Levicke, „Čovek i dečak“ Tonija Parsonsa, „Kako je nestajala Esmi Lenoks“ Megi O Farel, Arhangelsk“ Roberta Herisa, Severna svetlost, Čudotvorni nož, Ćilibarski durbin“ Filipa Pulmana, „Knjiga očeva“ Mikloša Vamoša, „Sena“ Nila Džordana, „Jevanđelje po Judi“ Džefrija Arčera, “ Dionisovi stepenici“ Luke de Fulvia.

Ponude za neke od navedenih naslova, možete dati na adresu „Lagune“ (broj telefona 011/33 47 547) ili gradskog Sekretarijata za obrazovanje. Akcija traje do 1. oktobra 2008. godine.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *