Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

PROMOCIJA STRIPA „DRUŽINA DARDANELI“

Priča o Beogradu kakvog nikad nije bilo

Promocija stripa „Družina Dardaneli – Poljubac leptirice“ održaće se u utorak, 15. marta u 19 sati, u velikoj sali Studentskog kulturnog centra, a o stripu će govoriti: scenarista Pavle Zelić, crtač Dragan Paunović, Igor Marković ispred izdavača „System Comics“ i Marko Šelić poznatiji kao Marčelo.

Nakon promocije će u Srećnoj galeriji SKC-a biti otvorena i izložba posvećena ovom stripu i kolaboraciji scenariste Pavla Zelića i crtača Dragana Paunovića, koja će trajati do 29. marta.

Priča o „Družini Dardaneli“ smeštena je u Srbiju, pred početak nekog drugačijeg 20. veka. U ambijent kafane „Dardaneli“, legendarnog boemskog stecišta koje se bori za prostor sa naprednim građevinama jednog Beograda kakvog nikada nije bilo, pravo sa stranica knjiga stupa grupa likova koje gazda brzo izmanevriše do zadnje sobe. Tamo se kompletira tajna družina neprilagođenih, moćnih individualaca koja će se u ime Srbije suprotstaviti službama koje tuda vršljaju…

Zelić i Paunović ovim projektom vraćaju „na scenu“ neke od najpoznatijih likova iz klasika srpske, nemačke, francuske, ruske i češke književnosti koji su postojali (ili su mogli postojati) u ovoj epohi i oživljavaju svet iz snova arhitektonskih i tehnoloških vizionara, ali i svet noćnih mora inspirisanih mitovima i legendama.

Izvor: Blic Online A.K.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *