Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

SPEKTAKL U LONDONU: ZATVARANJE OLIMPIJSKIH IGARA NADMAŠILO OTVARANJE

U Londonu je odžana svečanost zatvaranja Olimpijskih igara, za koju je umjetnički redatelj Kim Gavin obećao je da će biti najveći „after-show party koji smo vidjeli. I nije iznevjerio najavu – a može se reći i da je zatvaranje nadmašilo svečanost otvaranja.

Na Olimpijskom stadionu tijekom trosatnog spektakla izmjenjivali su najpoznatiji show-bizz umjetnici na Otoku, a poprište sportskih okršaja na trenutak je pretvoreno u veliku modnu pistu kojom su prošetale najslavnije britanske manekenke Naomi Campbell, Kate Moss i Lily Cole u kreacijama cijenjenog dizajnera Alexandera McQueena.

Među glazbenim zvijezdama koje su dobile čast nastupiti bili su su The Pet Shop Boys, Annie Lennox, George Michael, Fatboy Slim, grupe Spice Girls i Oasis, članovi grupe Queen Brian May i Roger Taylor te Kaiser Chiefs, Ricky Wilson i Ed Sheran koji su otpjevali pjesme Beatlesa i Pink Floyda dok je mlada pjevačica Jessie J. pored svojih pjesama otpjevala i „We We’ll Rock You“ grupe Queen. Uoči gašenja olimpijskog plamena zapjevali su Take That, a nakon što je plamen ugašen svoj show su imali članovi legendarnog benda The Who.

U ceremoniji su sudjelovali i komičari – svoju su točku imali Monty Pythonovci, a „zloglasni“ Russel Brand otpjevao je hit Beatlesa „I Am The Walrus“ vozeći se na psihodeličnom autobusu. Nakratko su se pojavili i Delboy i Rodney iz Mućki, odjeveni poput Batmana i Robina.
Svoje je predstavljanje imao Brazil, idući domaćin OI, a u njihovoj točki prepunoj zvukova sambe pojavili su se i lijepa manekenka Alessandra Ambrosio te slavni nogometaš Pele.

iZVOR: Slobodna Dalmacija/PSD, FOTO: AFP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *