Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

BIĆE BOLJE PROTIV HRVATA

Srpski vaterpolisti posle velikog mučenja pobedili Nemačku 11:7 na startu olimpijskog turnira u Pekingu, sutra derbi duel s Hrvatskom

Ključalo u bazenu… Rađen i Savić zaustavljaju nemačkog vaterpolistu

SRBIJA – NEMAČKA 11:7
(1:3, 5:2, 2:2, 3:0)

Bazen Jingdong. Gledalaca: 1.200. Sudije: Tulga (Turska), Litldžon (Velika Britanija). Igrač više: Srbija 5-3, Nemačka 9-4. Četverci: Srbija 1-1.

Srbija: Šefik, Prlainović, Gocić 1, Udovičić 2, Savić, Pijetlović 4, Rađen, Filipović 1, Ćirić 1, Šapić 2 (1), Vujasinović, Peković, Soro. Selektor: Udovičić.

Nemačka: Čigir, Naroska 1, Ril, Savić 1, Štam, Police 2, Nosek, Šervitis, Krojcman, Ojler, Šloterbek 1, Makeben 2, Zelmer. Selektor: Štam.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić zadovoljan je što je naš tim, uprkos lošoj igri, pobedio Nemačku 11:7 na startu Olimpijskog turnira u Pekingu. Udovičić ističe da treba što pre zaboraviti ovaj meč i spremiti se za sledeći derbi duel protiv Hrvatske, koji naši „delfini“ igraju sutra (9.20) i odlučujući je za prvo mesto u grupi.

– Bitno je da je takmičenje počelo i da smo pobedili. Prva utakmica pokazala je ono što smo očekivali, bilo je i pritiska i nervoze, a ponavljaju nam se i oscilacije iz Malage. Najbitnije je da smo ipak uspeli da se vratimo u meč i nadoknadimo minus. Prvu četvrtinu nismo ni igrali, počeli smo da se budimo u drugoj deonici, ali sada treba samo da gledamo unapred – izjavio je Udovičić.

Srbija se dugo mučila s Nemcima, koji su poveli sa 3:1, a zatim i 4:2, i imali igrača više. Tek u drugoj četvrtini proradio je odlični centar naše ekipe Duško Pijetlović i sa četiri gola pokrenuo ekipu. Prvo vođstvo doneo je Vanja Udovičić (6:5) u finišu ovog dela igre, čime je najavio pobedu.

– Očekivali smo izuzetno tešku utakmicu, a rezultat je dobar, iako smo olako primili golove na početku. U nastavku smo se vratili i uradili ono što je bilo dogovoreno, ali najveći problem i dalje su česte oscilacije u igri. To ne sme da nam se dešava – kazao je Vanja Udovičić.

Nemci su pokazali da su snažan rival i uspeli su da se vrate u igru u finišu treće trećine kada su smanjili na 8:7, ali u poslednjih osam minuta nisu postigli gol. U tom periodu isključen je i kapiten Srbije Vladimir Vujasinović, ali s pravom zamene, pošto je rukom zakačio protivničkog igrača. Ipak, taj momenat kao da je razgoropadio naše momke, koji su do kraja potpuno slomili protivnika.

REZULTATI

Grupa B, 1. kolo

Srbija – Nemačka 11:7
Hrvatska – Italija 11:7
Kina – SAD 4:8

Tabela: Srbija 3, Hrvatska 3, SAD 3, Kina, Italija, Nemačka.

Parovi 2. kola, utorak: Srbija – Hrvatska, Nemačka – Kina, Italija – SAD.

Grupa A, 1. kolo

C. Gora – Mađarska 10:10
Australija – Grčka 12:8
Španija – Kanada 16:6

Tabela: Španija 3, Australija 3, Crna Gora 1, Mađarska 1, Kanada, Grčka.

Parovi 2. kola, utorak: Kanada – Crna Gora, Španija – Australija, Grčka – Mađarska.

Iskusni bek Dejan Savić ističe da treba izvući pouke iz ovog meča i dobro se pripremiti za duel s Hrvatima, najvećim konkurentima u Grupi B.

– Ovaj duel smo već arhivirali, okrećemo se meču s Hrvatskom. Pobeda možda znači prvo mesto u grupi, ali, kako se igra na ovom turniru, svaki rezultat je bitan. Nadam se da ćemo prikazati mnogo bolju igru nego protiv Nemaca – kazao je Dejan Savić.

Srpska „hobotnica“ na golu Denis Šefik ocenio je da je rezultat na meču mnogo bolji od igre koju je prikazala naša selekcija.

– Prva utakmica je uvek teška, pogotovo kad je nezgodan protivnik. Počeli smo nervozno, a „podigli“ smo se nakon isključenja Vujasinovića, za koje mislim da nije trebalo da se desi – naveo je Šefik.

Duel Srbije i Nemačke posmatrao je i predsednik Srbije Boris Tadić, koji je, uz ostale članove srpske delegacije, žestoko bodrio naš tim.

Izvor: Pres online D. STOJMENOVIĆ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *