Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

JASNA ŠEKARIĆ: OČEKIVALA SAM BOLJE OD ŠESTOG MESTA

Jasna Šekarić, najuspešnija srpska olimpijka ikada, priznaje da je očekivala bolji plasman u disciplini vazdušni pištolj 10 metara, ali napominje da ni šesto mesto na Olimpijskim igrama nije baš „za bacanje“

Ima još jednu priliku za medalju… Jasna Šekarić

Šekarićeva, koja će u sredu imati još jednu priliku da osvoji medalju u Pekingu (malokalibarski pištolj, 25m),uprkos ogromnom iskustvu nije mogla da sakrije nervozu na početku kvalifikacija u nedelju ujutro, ali tvrdi da joj je nedostajalo i malo sreće…

– Očekivala sam da bude bolje nego što je ispalo. Sticajem nekih čudnih i nesrećnih okolnosti rezultat je bio slabiji nego što je možda mogao. Imala sam nekoliko pogodaka sa rezultatom 9,9, ali ti su se hici brojali kao devet, a ne kao deset, pa je i samim tim konačan rezultat realno bio slabiji od očekivanog – izjavila je naša reprezentativka.

Šekarićeva, koja je na prethodnih pet Igara osvojila isto toliko medalja, kaže da bi njen plasman svakako bio bolji da nije imala malu tremu na početku takmičenja, ali da je do finala ipak uspela da se opusti i postigne koliko-toliko solidan rezultat:

– Ipak su ovo Olimpijske igre i nervoza je učinila svoje. Bila sam malo stegnuta na početku kvalifikacija, ali su vremenom stvari došle na svoje mesto. U finalu su od deset hitaca samo tri bila loša, dok ostalih sedam nisu bili slabi, ali očigledno ni dovoljno dobri za medalju. Od tih sedam hitaca tri su bili 9,9, dakle ni oni nisu pogodili centar, što zbirno zaista jeste loša serija. Međutim, ja ne mogu biti u potpunosti nezadovoljna postignutim rezultatom – kaže Šekarićeva.

Naša reprezentativka u sredu nastupa u disciplini koja joj poslednjih godina mnogo više leži, te se i ona sama slaže da će tada imati daleko više šansi za neko od odličja.

– U poslednjih godinu dana akcenat sam više bacila na tu drugu disciplinu, u kojoj sam, shodno tome, postizala i mnogo bolje rezultate. Iskreno se nadam da ću u sredu biti bolja i uspešnija, odnosno da ću doneti Srbiji još jednu medalju – poručila je na kraju Jasna Šekarić.

Izvor: Press on line (A. J.)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *