Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

SPEKTAKL „ŠETNJA SA DINOSAURUSIMA“

Ulaznice za spektakl Šetnja sa dinosaurusima, koji će biti priređen od 9. do 11. aprila u Beogradskoj areni, naći će se od sutra u prodaji po ceni od 1.500, 2.000, 2.500 i 3.000 dinara, saopštila je Arena.
Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Beogradske arene, prodajnim mestima Bilet servisa, Eventima, putem Kard servisa i internet sajtova www.arenabeograd.com i www.tickets.rs, a za decu do tri godine ulaz je slobodan.

Predviđene su četiri predstave: 9. aprila sa početkom u 19 časova, 10. aprila u 11 i 15 časova i 11. aprila u 11 časova. Spektakl je zasnovan na istoimenoj, više puta nagrađivanoj seriji britanske medijske kuće BBC, a pred publikom će oživeti dinosaurusi u pravoj veličini u jednoj od najuzbudljivijih i najinovativnijih produkcija.

Šou je nastao u Australiji, gde je, posle nekoliko godina planiranja, u januaru 2007. prvi put prikazan u Acer areni u Sidneju. Posle senzacionalnog uspeh, usledila je turneja po Sjedinjenim Američkim Državama, gde su oboreni sa zaradom od 90 miliona dolara svi rekordi, a predstavu je videlo oko dva miliona ljudi. Godine 2007. ova produkcija je dobila nagradu za Izvanredno postignuće u oblasti putujućih produkcija (Outstanding Achievement in Touring Event), koja se dodeljuje za visok nivo u stvaralaštvu u obrazovnim, istorijskim i projektima zabave.

U Beogradskoj areni će biti predstavljeno 10 vrsta dinosaurusa, a najveći među njima visok je oko 12 metara i dugačak oko 18.5 metara. U predstavi je prikazana evolucija dinosaurusa, kroz klimatske i tektonske promene koje su se odigravale i dovele do istrebljenja mnogih vrsta. Pred publikom se odigrava istorija sveta: cepaju se kontinenti, suve pustinje nestaju pred bujnim zelenim prerijama, nastaju snažni okeani iz vremena Jure, vulkani grme, a šume gore u požarima, i na kraju ogromna kometa pogađa zemlju i izaziva uništenje dinosaurusa.

Uz gotovo filmski realizam Šetnja sa dinosaurusima donosi interaktivne scene između dinosaurusa, pa tako publika može da vidi kako dinosaurusi mesožderi evoluiraju do stepena da hodaju na dve noge, i kako se biljojedi brane od nasilnijih grabljivaca.

Izvor: RTV Pink

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *