Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

SRPKINJA IZ MELBURNA OSVAJA HOLIVUD I MUZIČKE TOP LISTE


Mlada pevačica i glumica Holi Valans, čije je pravo ime Holi Rejčel Vukadinović, najzapaženiju ulogu imala je u popularnoj seriji „Prison Break“, a nedavno je snimila film „Taken“ sa Lijamom Nisonom…

Mlada pevačica i glumica Holi Valans, rođena u Melburnu, trenutno gradi filmsku karijeru u Holivudu, a do sada je imala nekoliko hitova koji su harali muzičkim top-listama. Ćerka je nekadašnjeg manekena i muzičara Rajka Vukadinovića, a majka joj je Engleskinja Rejčel.

USPEH – Pravo ime dvadesetpetogodišnje umetnice je Holi Rejčel Vukadinović, ali je uzela Holi Valans kako bi se lakše probila u svetu šou-biznisa.
S obzirom na to da su joj se oba roditelja bavila manekenstvom, a otac Rajko je i pijanista, nije čudna odluka da uđe u te vode. Ljubav prema sceni i televiziji možda je nasledila i od rođaka, čuvenog britanskog komičara Benija Hila.

Njena pevačka karijera počela je 2002. godine ogromnim hitom „Kiss, kiss“ koji je bio obrada kompozicije turskog pevača Tarkana, neretko obrađivanog i od domaćih izvođača.

S tom pesmom probila se na vrh australijske i britanske top-liste, a posle tog su se ređali hitovi poput „Down boy“, „Naughty girl“ i „State of mind“.

Uporedo je počela da gradi i filmsku karijeru u rodnoj Australiji, te se pojavljivala u mnogim popularnim sapunicama i serijama, od kojih je najpoznatija „Susedi“.

Kada se očekivao nastavak do tada uspešne muzičke karijere, Holi je imala svađu sa tadašnjim menadžerom, a epilog te rasprave zatražen je na sudu. Na kraju ga je ona isplatila sa 300.000 dolara, što je mnogo bolje pošto je menadžer Skot Majklson tražio čak 15 miliona.

Prema njenim rečima, tada je ostala bez para i medijama je davala veoma ogorčene izjave o muzičkoj industriji.

– Mislim da svi pate u muzičkoj industriji, ne samo ja. Svoj novac sam zarađivala na nastupima i reklamama, dok od tiraža ništa nisam dobijala – objasnila je tad Holi.

Nakon toga se preselila u Los Anđeles i počela da juri slavu na Holivudskom bulevaru. Imala je brojne epizodne uloge u poznatim serijama poput „CSI:Miami“, „CSI:NY“ i „Entourage“. Ipak, najzapaženiju ulogu imala je u popularnoj „Prison Break“ u kojem je igrala Niku Volek.

Nedavno je snimila film „Taken“ sa Liamom Nisonom, a kako sama ističe, tek treba da se dokaže kao glumica.

Izvor: 24 sata D Farkaš

One Response

  1. Врло добро! Богу хвала, лепа је, слатка, а није спортиста. Мало ми досадило ово непрекидно зумирање спортских идиота. <<

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *