Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

WHITESNAKE 14. JUNA NA KALEMEGDANU

Velikani rok muzike, britanske legende Whitesnake održaće koncert 14. juna na Kalemegdanu u okviru svoje velike svetske turneje „Year of the Snake“.

Kako najavljuju, biće to turneja sa najvećim hitovima iz njihove višedecenijske karijere kao što su „Is This Love“, „Here I Go Again“, „Fool For Your Loving“, „Still of the Night“ i brojne druge.

Fanove je nedavno obradovala i vest da se u grupu vratio i legendarni bubnjar Tomi Oldrič (Tommy Aldridge) kako bi ispratio „Zmije“ na ovom velikom pohodu. „Kad sam pitao bend da ispišu listu omiljenih bubnjara koje žele na ovoj turneji, svi su redom napisali Tomijevo ime. Fanovi na internetu takođe nisu imali dilemu. Sudbina je htela da ponovo radimo. Biće ovo mnogo dobar provod“, napisao je povodom ovog okupljanja jedan od najvećih rok pevača svih vremena, Dejvid Koverdejl (David Coverdale). Da li se i na ovoj turneji mogu očekivati i neke Koverdejlove pesme iz perioda kad je bio u grupi „Deep Purple“, kao što je to često slučaj sa pesmama „Soldier of Fortune“, „Burn“ ili „Stormbringer“, ostaje da se vidi. Ipak, pored već navedenih hitova, izvesne su i druge velike rok pesme posvećene ljubavi, kao što su „Love Ain’t No Stranger“ ili „Give Me All Your Love“, ali i aktuleni singlovi iz 2011. godine „Forevermore“ i „Love Will Set You Free“.

„Whitesnake“ je 1978. godine osnovao Dejvid Koverdejl nakon što je napustio „Deep Purple“. Već sa prva četiri albuma su im plasirana u prvih 10 na svetskim top listama i postaju jedan od najuspešnijih rok bendova svih vremena sa preko 70 miliona prodatih nosača zvuka. Od 11 studijskih albuma, te desetinama koncertnih i kompilacijskih izdanja, čak tri su objavili u poslednjih sedam godina, održavajući tako vitalnost što su publici u Srbiji imali priliku da pokažu na Tašmajdanu i u Areni. Ipak, ovog puta, kako sami tvrde, spremaju se da krunišu karijeru, i to baš u godini zmije koja počinje 10. februara po kineskom kalendaru, a donosi napredak i boljitak. „Whitesnake“ na Kalemegdan 14. juna donose najveće hitove iz svoje 35-godišnje karijere.

Ulaznice za beogradski koncert grupe „Whitesnake“ prodavaće se od 7. februara na blagajnama Eventima po krajnje popularnim cenama, parter za 1990, Fan Pit 2990 i VIP tribina za 3500 dinara.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *