Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

GODIŠNJICA RADIO BEOGRADA 2

Pre 55 godina počelo je redovno emitovanje Drugog programa Radio Beograda. Na osnovu gesla „Elitizam za sve“, toj radio-stanici začet je novi zvuk i ustanovljena drugačija medijska formula, pre svega živi i kontakt-programi.

Redovno emitovanje Radio Beograda 2 počelo je pre tačno 55 godina. Geslo radio-stanice je „Elitizam za sve“, na osnovu koje je začet novi zvuk i ustanovljena drugačija medijska formula, pre svega živi i kontakt-programi.

Taj značajni, duhovni elitizam koji više od pola veka podstiče Radio Beograd 2 oličen je i u nagradi „Nikola Milošević“ u oblasti teorije književnosti, filozofije i estetike, jedinom te vrste u zemlji, koja je uručena akademiku Danilu Basti za delo Nad prepiskom Martina Hajdegera.

Na talasnoj dužini Radio Beograda 2 začet je novi zvuk, ustanovljena drugačija medijska formula, pre svega živi i kontakt-programi. Do promene imena Drugog programa Radio Beograda u Radio Beograd 2 dolazi 2002. godine.

Povodom jubileja programa radija, pojedincima i ustanovama uručene su Povelje za dugogodišnju uspešnu saradnju i podršku.

Istaknutim novinarima i urednicima Radio Beograda 2 dodeljena su priznanja „Zlatni mikrofon“ za izuzetna dostignuća u oblasti radija i radiofonskog stvaralaštva.

Na svečanosti su govorili Slobodan G. Marković, predsednik Upravnog odbora RTS-a, prof. dr Milo Lompar, predsednik žirija za Nagradu „Nikola Milošević“, akademik Danilo N. Basta, Dušan Radulović, direktor Radio Beograda i Đorđe Malavrazić, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2.

Izvor:RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *