Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

FILHARMONIJA NA ISTORIJSKOJ TURNEJI

Beogradska filharmonija otputovala je na svoju istorijsku turneju po SAD, prvu na koju odlazi u kompletnom sastavu, sa 96 muzičara. Filharmonija će nastupiti u Čikagu, Klivlendu, Vašington i, na kraju, u čuvenom njujorškom Karnegi holu.

Portparolka Filharmonije Jelena Milašinović ističe da je američka turneja bitna i zbog predstavljanja orkestra na vrlo važnom tržištu SAD, javlja Fonet.

Tamošnja scena okuplja najbolje, naglasila je Milašinovićeva i podsetila da pre Beogradske filharmonije, u Karnegi holu, nastupa Berlinska, dok je posle nje Londonska.

„Program sa kojim nastupamo je različit i vrlo brižljivo je planiran, da predstavi sav kvalitet orkestra, bogatu kulturnu tradiciju, zagledanost i oslonjenost na evropsku tradiciju i svu širinu slovenske duše“, objasnila je Milašinovićeva.

Kada je naša turneja počela da se oglašava u Americi, jedna od najvećih svetskih agencija u toj oblasti Kolumbija artist, zainteresovala se za Beogradsku filharmoniju, rekla je Milašinovićeva, što je prvi pokazatelj da se mogu očekivati nove turneje.

Ona je najavila da će Filharmonija, posle američke turneje, koja će trajati do 12. oktobra, imati nastupe u Švajcarskoj i Nemačkoj.

Violistkinja Tamara Marinković Tomić rekla je da se orkestar spremio kao „pravi sportski tim“ i da je krenuo da na najbolji način predstavi sebe i Srbiju.

Jako smo ponosni što imamo priliku da predstavimo našu zemlju, istakla je portparolka Filharmonije.

Na turneju u SAD, letom preko Istanbula, otputovalo je ukupno 108 članova Filharmonije, od kojih su 96 muzičari.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *