Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

GARDIJANOVA LISTA FILMOVA ZA OSKARA

„Gardijan“ je sastavio listu od 10 filmova koji bi mogli da dobiju Oskara, a među „odabranim“ su „12 godina ropstva“, „Ona“, novi filmovi Rejfa Fajnsa, Skorsezea ..

Na prvom mestu je Stiv Mekvinov film „12 godina ropstva“ za koji kritičari kažu da ga je nemoguće ignorisati.

Sledi nova saradnja Martina Skorsezea i Leonarda DiKaprija „Vuk sa vol strita“, Džejson Rejtmanova adaoptacija romana Džojs Majnard „Labor Day“ (Praznik rada) u kome Kejt Vinslet igra agorafobičnu samohranu majku koja pomaže zgodnom odbeglom zatvoreniku u liku Džoša Brolina i zaljubljuje se u njega.

Na listi je i „Mandela: A Long Walk to Freedom“ (Mandela: Duga šetnja ka slobodi), „August: Osage Countu“ (Avgust u okrugu Osejdž) sa izvanrednom glumačkom podelom na čelu sa Meril Strip, Džulijom Roberts, Krisom Kuperom, Semom Šepardom.

Izvanredne glumačke bravure Metjua Mekonahija i Džareda Leta učinile su da se na listi nađe i „Dallas Buyers Club“. Film u maniru Konradovog „Srca tame“ sa Kristijanom Bejlom i Kejsijem Aflekom u glavnim ulogama – „Out of the Furnace“ takođe bi mogao da dobije neku nagradu Američke akademije za film kao i „Inside Llewyn Davis“ braće Koen o folk sceni Grinič vilidža 1960ih.

Drugi film Rejfa Fajnsa kao režisera „The Invisible Woman“ gde on igra Čarlsa Dikensa zaljubljenog u mladu glumicu Neli Ternan na listi se našao zahvaljujući izvanrednim sporednim ulogama Džoane Skanlon kao Dikensove supruge i Kristen Skot Tomas kao Neline majke.

Listu zatvara Spaj Džonzova ljubavna priča između depresivnog pisca i njegovog kompjuterskog operativnog sistema „Ona“.

Izvor: Dnevni akter

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *