Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

LEPO UREĐENA GRADSKA I SEOSKA DVORIŠTA U OPŠTINI KNJAŽEVAC

AKCIJA BIRAJMO NAJLEPŠE DVORIŠTE, TERASU, IZLOG

Mesne zajednice u opštini Knjaževac su i ove godine, 20. maja raspisale konkurs za najlešu baštu, terasu, izlog. Generalni sponsor ove akcije je Skupština opštine Knjaževac, dok je medijski sponsor radio i TV VG 4 Knjaževac. Svi građani koji žive na teritoriji grada mogli su da konkurišu za neku od novčanih nagrada u raspisanim kategorijama do 10 jula, a u selima je taj rok bio od 25. jula pa nadalje.

Proglašenje pobednika biće u prvoj polovini septembra, a za pobednika predviđen je iznos u fondu od 30.000 dinara“ – kaže sekretar Prve Mesne zajednice u Knjaževcu Dragan Atanasijević.

Komisija od tri člana, uz pratnju televizije obišla je 105 prijavljenih porodičnih dvorišta da bi neposrednim uvidom, na osnovu TV snimaka predložila pobednike, što važi i za najlepši balkon, terasu, izlog i najuređenije zajedničko dvorište stambenih zgrada.

Članovi komisije nakon obilaska prijavljenih domaćinstava izjavili su da je jedna trećina prijavljenih domaćinstava po prvi put učestvuje u ovoj akciji, što je dokaz da je akcija opravdala svoje postojanje, a to znači da se bitnije povećao broj prijavljenih učesnika ove akcije, unazad 4-5 godina.

Od 25. jula pa nadalje komisija če obići i 30 prijavljenih seoskih domacinstava na području opštine, što je za polovinu više u odnosu na prošlu godinu. Članovi komisije kažu da je veoma složeno izabrati najbolje, a I odgovorno, jer svako dvorište, terasa, izlog, imaju svoju specifičnost i autentičnost, a poznato je da Knjaževčani imaju lepe i ukusno uređene prostore boravka.

Članovi ove komisija su takođe zapazili da žitelji ovog krajal sve češće u svojim baštama sade poljsko cveće i ugrađuju fontane od površinskog kamena sa planina, pokušavajući da na taj način unesu dah netaknute prirode u sopstveni vrt.

U prošloj godini najlepše dvorište u gradu – periferiji imala je Zorica Davidović iz ulice Cvetana Lazarevića, a u selima dvorište vlasnika Dragoljuba Stanisavljevića iz Šuman Tople, najlepša terasa je u vlasništvu Zorice Tasić iz Karađorđeve ulice, dok je najlepše uređen gradski izlog prodavnice „Pobeda“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *