Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

JAZZ JESEN U BEOGRADU

Serijal koncerata na sceni Gaffea otvoriće francuski džez kvintet Yuval Amihai Ensemble u petak 1. oktobra, a već sledeće večeri nastupiće atraktivna domaća grupa Gitarsi. Oba koncerta počinju od 23 časa, a ulaz je slobodan

Kvintet koji predvodi francuski guitarrista i compositor Yuval Amihai oformljen je 2007. godine u Parizu. Rođen i odrastao u Izraelu, Amihai piše muziku koja je inspirisana i zapadnom i bliskoistočnom kulturom, prožetom kroz džez idiom. Kulturne različitosti muzičara i netipičan izbor instrumenata (dva saksofona, gitara, kontrabas i bubanj) doprinose jedinstvenom zvuku kvinteta. Sastav je dosad nastupao u brojnim klubovima i na festivalima širom Evrope.

Vokalno-instrumentalnu grupu Gitarsi čine četvorica diplomiranih gitarista, basista i perkusionista koji u specifičnim aranžmanima sviraju popularnu muziku sa ex-yu prostora, ali i pesme nekih od najvećih svetskih imena. Autorskom muzikom koju Gitarsi snimaju za svoj prvi album pokazuju kako je moguće domaći pop obogatiti u duhu džeza, flamenka i raznih latinoameričkih stilova sviranja gitare.

Izvor: e-Novine Photo: GUITAR ART PRESS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *