Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

USKORO DUETI DŽEKSONA I MERKJURIJA

Fredi Merkjuri na jednom od koncerata 1978. godine (Foto: wikipedia.org, Carl Lender)

Gitarista grupe Queen, Brajan Mej potvdio je da će na jesen ove godine biti objavljeno nekoliko pesama koje su pre 30 godina zajedno snimili Majkl Džekson i Fredi Merkjuri.

Tri pesme koje su Majkl Džekson i Fredi Merkjuri snimili 1983. godine biće dostupni obožavaocima grupe Queen za dva meseca, a kako je objasnio Brajan Mej biće to neke „vrlo zanimljive stvari“. Fredi Merkjuri i Majkl Džekson su te pesme snimili pre 30 godina u Kaliforniji, verovatno planirali da objave čitav album, ali se to nije desilo zbog toga što nisu mogli da obezbede potrebno vreme za snimanje ostalih pesama koje bi se našle na ploči.

Džim „Majami“ Bič, Merkjurijev advokat koji je kasnije postao i menadžer grupe Queen, tim je povodom rekao da su on i Fredi Merkjuri bili šokirani kada je Majkl Džekson u studio gde su snimane peme sa sobom doveo pravu lamu.

„Fredi me je nazvao telefonom i rekao: Čoveče možeš li da dođeš u studio, moraš da me odvedeš odavde, snimam pesmu sa lamom, ovo je neverovatno“, kazao je on.

U međuvremenu, glumac Saša Baron Koen se povukao iz produkcije biografskog filma o Merkjuriju, u kojem je trebalo da glumi čuvenog pevača, zbog ozbiljnog neslaganja sa producentima i članovima grupe koji imaju poslednju reč o tome kako će biti prikazan život kontroverznog pevača koji je preminuo 1991. godine u 45. godini.

Izvor: B92/NME

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *