Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

In memoriam – MIROSLAV MLADENOVIĆ (1964 – 2011)

Tužna vest za sve one, kojima su kompjuteri i rad na Internetuu srcu. U Zaječaru je preminuo Miroslav Mladenović, kompjuterski mag, haker, novinar, administrator sajta www.kul-tim.net, čovek koji je sve mogao sa svim softverima, bilo da je u pitanju mašina skromnih ili velikih mogućnosti. Nije bilo programa u kome nije znao da radi. Školovao se u Zaječaru (pravno birotehnički smer), gde je bio sjajan učenik, a svoje znanje je proširio, studirajući programerstvo. Radio je na železnici, a zatim je početkom 2007. godine kreirao www.tk-info.net (Infocentar Timočke krajine), gde je i radio, godinu i po dana, da bi avgusta 2008. godine sa grupom entuzijasta pristupio projektu www.kul-tim.net, gde je bio administrator sistema. Nezavisno od toga, bavio se i astrologijom, i za te potrebe kreirao sopstveni sajt,a uradio ih je puno i firmama i pojedincima, i to,najviše, onako – prijateljski. Živeo je u Zvezdanu i Zaječaru,maštao da ode kod sina u SAD. Bio je izvan vremena u kom je živeo, obožavao je reku, zato je,verovatno i napravio sliku na fb profilu sa vodom i ribama. Zato je, možda skončao u rečnoj vodi, kao da je svoju subinu astrološki povezao sa njom.

Hvala, Miki u moje ime a i u ime redakcije za sve ono, što si učinio za nas i kao prijatelj i kao kolega i učitelj.

3 Responses

  1. Neverovatna kolicina pozitivne energije sa van vremenskom inteligencijom..zato ga mnogi nisu razumeli…siguran sam da nas sve gleda sa nekog boljeg i lepseg mesta .

    Eнд нау самтинг комлитли дифрент…I zaista jeste
    nema vise njegovih duhovitih komentara….

    Poslednji pozdrav prijatelju….nedostaju mi nasi maratonski razgovori.

  2. Bio si nam veliki prijatelj i saradnik…imali smo viziju koju verovatno necemo ostvarti bez tebe jer malo je onih koji su u stanju da rade ono sto si ti zapoceo…
    Govorio si uvek „ako Bog da“, nije ti se dalo druze. Hvala ti Mikice za sve sto si uradeo za nas. Tvoji prijatelji, Bora i Maja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *