Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

EX TEATAR FEST U PANČEVU OD 07.JUNA

U Pančevu će od 7. do 10. juna biti održan Ex Teatar Fest, pozorišni festival u organizaciji Doma omladine Pančevo sa tradicijom dugom 41 godinu.

Festival je nastao kao pokušaj da se pronađe novi, alternativni pozorišni izraz i svake godine okuplja veliki broj mladih stvaralaca i ljubitelja pozorišne umetnosti.

Ove godine na tri lokacije, u Studentskom domu Pančevo, ispred hotela „Sloboda“ i u dvorištu Doma omladine, biće izvedeno sedam predstava iz Srbije i regiona u selekciji reditelja Vladana Ðurkovića.

Koncept ovogodišnjeg festivala glasi „Na granici“, a cilj je da se pređu granice pozorišnog izraza i publici ponude nove, drugačije predstave mladih autora, izmeštene u nekonvencionalne prostore.

Na programu su diplomske predstave „Tigar“ Miloša Lazića i Katarine Dimitrijević, „Orkestar Titanik“ Akademije umetnosti u režiji Predraga Ejdusa, „Kraljice“ studentkinja master studija Akademije umetnosti Novi Sad.

Odabrane su i studentske predstave „Iza božjih leđa“ Fakulteta dramskih umetnosti u režiji Jovane Tomić i „Kafanica, sudnica, luidnica“ Banjalučke akademije umetnosti u režiji Slobodana

Brankovića, kao i „Mister Dolar“ u režiji Maje Maletković.

Prvi put na festivalu će biti izvedena i predstava u produkciji Ex Teatra „Mnogo buke ni oko čega“ u režiji Marije Lipkovski i Ane Popović.

Izvor: B 92/Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *