Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

VB: NAJBOLJI JE ALBUM IRON MAIDEN

Foto. Beta

Ploča grupe Iron Maiden „The Number Of The Beast“ izglasana je kao najbolji britanski album u poslednjih 60 godina u najnovijoj anketi koju je sproveo lanac prodavnica HMV, povodom dijamantskog jubileja britanske kraljice.

Na drugo mesto se neočekivano plasirao album grupe Depeche Mode „Violator“, do su The Beatles u prvih 10 zastupljeni sa ukupno 4 albuma od kojih je najbolje plasiran „‘Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band“ na trećem mestu.

Ostala tri albuma popularnih „buba“ su „Abbey Road“ na četvrtom mestu, „Revolver“ na šestom i „Beli album“ na desetom, dok je album grupe Pink Floyd „Dark Side Of The Moon“ zauzeo peto mesto. Grupa Queen se našla na mestu bro sedam sa albumom „A Night At The Opera“, Oasis su zauzeli osmo mesto sa albumom „(What’s the story) morning glory?, a Adele je sa albumom „21“ završila na desetom mestu.

Brus Dikinskon (Bruce Dickinson), vođa grupe Iron Maiden rekao je tim povodom da su članovi benda iznenađeni i da im je drago što su se našli na mestu broj jedan, jer su se našli u društvu vrlo uticajnih ploča u poslednjih 60 godina, kao i da to potvrđuje njihovu vrednost tokom vremena.

„Mi smo britanski bend koji je osvojio prvo mesto u glasanju britanske publike u jubularnoj godini, tako da to za nas mnogo znači“, dodao je Dikinson.

U top 10 ove ankete nisu uspeli da se plasiraju The Clash sa albumom „London calling“ (13. mesto), Dejvid Bouvi „‘The Rise and Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars“ (14. mesto), The Smiths „The Queen Is Dead“ (15. mesto), Radiohead „OK Computer“ (17. mesto), Black Sabath sa njihovim istoimenim albumom (16. mesto). Albumi grupa The Who, Sex Pistols, Blur, Stone Roses, The Cure, Joy Division, Arctic Monkeys, Pulp and The Rolling Stones nisu uspeli da uđu u 20 prvoplasiranih.

Deset najbojih po anketi koju je sprove HMV su:

1. Iron Maiden – ‘The Number Of The Beast’
2. Depeche Mode – ‘Violator’
3. The Beatles – ‘Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band’?
4. The Beatles – ‘Abbey Road’
5. Pink Floyd – ‘The Dark Side Of The Moon’
6. The Beatles – ‘Revolver’?
7. Queen – ‘A Night At The Opera’
8. Oasis – ‘(What’s the Story) Morning Glory?’
9. Adele – 21′
10. The Beatles – ‘White Album’

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *