Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„SVE O MOJOJ MAJCI“ U BDP-u

U Beogradskom dramskom pozorištu premijerno izvedena predstava „Sve o mojoj majci“, pozorišna adaptacija filma španskog reditelja Pedra Almodovara.

Predstava „Sve o mojoj majci“, pozorišna adaptacija scenarija za istoimeni kultni film španskog reditelja Pedra Almodovara, premijerno je izvedena u Beogradskom dramskom pozorištu.
Izjave Đurđe Tešić i Pauline Manove

Predstava je rađena prema scenskoj adaptaciji Semjuela Adamsona koja je prvi put izvedena 2007. godine u londonskom „Old Viku“, u režiji Toma Kernsa, a po narudžbini umetničkog direktora tog teatra Kevina Spejsija.

Rediteljka predstave Đurđa Tešić rekla je da je reč o dirljivoj i humanoj melodrami s elementima komedije u čijem je središtu priča o prevazilaženju jednog od najtežih bolova – bola zbog gubitka deteta.

„Sve o mojoj majci“ nije, kako je naglasila rediteljka, rimejk Almodovarovog filma, već predstava u kojoj se iznova podseća na lepotu životne strasti, prijateljstva i ljubavi.

Glavna junakinja se, u pokušaju da nađe oca svog nedavno preminulog sina, suočava sa gresima i promašajima sopstvene mladosti. Usput se susreće s nizom neobičnih, tipično almodovarovskih likova, prostitutkom-transvestitom, trudnom opaticom, glumicom lezbijkom, koji joj pomažu da se izbori s bolom zbog gubitka sina.

Glumica Paulina Manova ističe da dosad nije odigrala tako tešku ulogu.

U ostalim ulogama su i Stojan Đorđević, Ljubinka, Klarić, Ivana Nikolić, Danijel Sič, Anja Alač, Vesna Čipčić, Vladan Milić, Petar Benčina, Lako Nikolić, Andrea Forca, Dragiša Milojković i drugi.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *