Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„ZBOGOM BRUS LI“ VEČERAS U RUTU PREDSTAVLJA „UKLETI SALAŠ“

PROMOCIJA – Klub „Route 66″ večeras je prava adresa za sve ljubitelje dobrog panka, ali i tamburice, jer kultni novosadski bend „Zbogom Brus Li“ od 22 sata održava koncertnu promociju novog albuma „Ukleti salaš. Kao gosti nastupaju „Žute dunje“ i „Tetrapank“, a ulaznice koštaju 250 dinara.
Ovo je peti album ZBL-a. Posle duže pauze bend je u 2008. izbacio dva izdanja: „Ratatatariteti“, koji predstavlja skup retkih i do sada na CD-u neobjavljenih pesama iz perioda 1994 – 2000. i „Ukleti salaš“. Na ovom albumu ZBL se, i dalje, kroz energične ritmove i vesele melodije bavi oštrom kritikom društva. Tu su i tamburica i begeš, kako kažu članovi benda, da pomognu.

– Nakon dugogodišnjeg bavljenja muzikom, album „Ukleti salaš“ predstavlja tačno ono što je bend ZBL oduvek želeo da uradi. Još na prvom demo snimku smo uključili tamburaški orkestar, tako da je ideja o mešanju žestokog modernog gitarskog zvuka i tradicionalnih tamburaških instrumenata stara koliko i mi. Potpuno smo pomešali tamburu i gitaru, i tako napravili žestoki tamburaški zvuk kaže za „24 sata“, frontmen benda Slavko Matić, alijas Shaka Zuluf.

Najbolji na Festivalu uličnih svirača

ZBL su proglašeni za najbolji domaći bend na Festivalu uličnih svirača, pa ih očekuje učešće na najvećem festivalu uličnih svirača u Fereu. Na letos održanom Prvom međunarodnom festivalu nove tamburaške pesme pripala im je i prva nagrada za interpretaciju i treća nagrada za kompoziciju, a biće i gosti na koncertu Elvira Lakovića Lake 8. decembra u beogradskom Centru „Sava“.

Izvor: 24 sata

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *