Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

KALEMEGDAN IGRAO UZ ZVUKE „SIMPLI REDA“

Jedan od najpoznatijih britanskih sastava „Simpli Red“, pred oko 9.000 ljudi održao koncert na Kalemegdanu. Uz zvuke svojih najvećih hitova, kao što su „Stars“, „If you don’t know me by now“, „Fake“, „It’s only love“, „A new flame“ i druge, publika ih je pozdravila sa velikim oduševljenjem.

Posetioci svih generacija slušali su izvanredan koncert popularne britanske grupe „Simpli Red“ koja ni u jednom trenutku nije odstupila od kvaliteta i stila koji se očekivao.

Grupa učestvuje na oproštajnoj svetskoj turneji koja traje do leta 2010. godine, prilikom koje promoviše svoj najnoviji dupli album „25 godina hitova Simpli Red“.

U februaru 2009. započeli su ovu veliku turneju pod nazivom „Greatest Hits World Tour“, kojom obeležavaju 25 godina od osnivanja.

Izuzetna karijera ovog benda traje već tri decenije, objavili su 10 studijskih albuma prodatih u više od 50 miliona primeraka širom sveta, sa više od 30 singlova koji su se našli među 40 najboljih pesama britanske top-liste.

Osvojili su veliki broj nagrada, među kojima se uzdvajaju tri „Brit nagrade“ i specijalna Mobo nagrada.

Dobili su priznanje koje je retkost za umetnike koji dolaze iz Velike Britanije, a to su dva hita na prvom mestu top-lista u Americi.

Nastupali su uživo više od 1.000 puta pred ukupno 10 miliona posetilaca.

Koncert je organizovan u koprodukciji Arene Beograd i Avalon produkcije iz Skoplja.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *