Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DEVET KNJIGA U KONKURENCIJI ZA NAGRADU ISIDORA SEKULIĆ

U užem izboru za književnu nagradu „Isidora Sekulić“ našlo se devet, od ukupno 39 knjiga koje su bile u konkurenciji, saopštio je danas žiri za dodelu te nagrade.

U saopštenju se navodi da su u uži izbor ušla dela „Moja poslednja glavobolja“ Laure Barne, „Zajednički pepeo“ Zlatka Pakovića, „Čim preživim ovaj roman“ Mirjane Đurđević, „Tesla, portret među maskama“ Vladimira Pištala. U užem izboru su se našle i knjige „Top je bio vreo“ Vladimira Kecmanovića, „Prkos i inat“ Bojana Jovanovića, „Savršeno sećanje na smrt“ Radoslava Petkovića, „Hamam Balkanija“ Vladislava Bajca i „Filozofska životinja“ Predraga Krstića.

Žiri za dodelu nagrade „Isidora Sekulić“ saopštio je da će 2. juna biti saopšten najuži izbor, u kome će se naći četiri dela, a 17. juna će biti saopšteno ime dobitnika nagrade.

Opština Savski venac dodeljuje književnu nagradu „Isidora Sekulić“ od 1967. godine, a 1977. godine opština je osnovala Fond „Isidora Sekulić“, koji je nastavio uručivanje nagrade.

Među dosadašnjim laureatima te nagrade su i Lazar Trifunović, Miroslav Maksimović, Slobodan Rakitić, Zoran Hristić, Tanja Kragujević, Vladeta Jerotić i Zoran Živković.

Izvor: Blic Online/Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *