Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

KONCERT GRUPE „PSIHOMODO POP“ I IZLOŽBA DAVORA GOPCA

Četrdesetominutnu svirku u Domu omladine održaće sutra zagrebački bend „Psihomodo pop“. Koncert ide uz otvaranje retrospektivne izložbe slika njihovog frontmena Davora Gobca.

Rok bend „Psihomodo pop“ prirediće sutra mini koncert na otvaranju retrospektivne izložbe slika njihovog frontmena Davora Gobca u Domu omladine Beograda, najavio je organizator, koncertna agencija „Long plej“.

Ova četrdesetominutna svirka zagrebačkog benda biće svojevrsna najava njihovih aktivnosti tokom ove godine, s obzirom da grupa radi na novom albumu, pred leto planira novi singl, kao i niz koncerata u regionu na jesen.

Na izložbi nazvanoj „Oh Yeah!“, koja će biti postavljena u Domu omladine 27. i 28. februara, Gobac će predstaviti 24 slike, koje je uradio u peridou od 1987. do 2009. godine inspirisan stripovima i pop artom.

Pevač kultnog benda, poznatog po hitovima „Ja volim samo sebe“, „Frida“, „Sexy magazin“, „Osjećam se haj“ i „Domovine sin“, kao „glavne uzore“ navodi Volta Diznija i Endija Vorhola, a njegove radove rok kritičar Darko Glavan (1951-2009) svojevremeno je opisao kao „urbanu naivu“.

Gobac kaže da između njegovih slika i muzike „Psihomodo popa“ postoji neka povezanost i energija, i da se vidi da „potiču iz istog izvora“.

Izvor: S media /Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *