Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ABBA, ZAUVEK

Istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je da je ABBA grupa čije ponovno okupljanje priželjkuje najveći broj ljudi.

Za ponovno okupljanje legendarnog švedskog disko-pop benda glasala je jedna četvrtina ispitanika, što je više od ukupnog broja onih koji su glasali za grupe Police i Pink Floyd koje su zauzele drugo, odnosno treće mesto.

Premda Ani-Frid Lingstat, Bjorn Ulveus, Beni Anderson i Agneta Faltskog nikada zvanično nisu objavili razlaz grupe, njihov poslednji zajednički nastup bio je 1982.

Članovi popularnog benda, koji su danas zagazili u šestu i sedmu deceniju života, u nekoliko navrata su izjavili da ne žele da se ponovo okupe i da bi radije da ih publika pamti mlade i poletne.

Fanovi grupe The Smiths očekuju da će se pevač Morisi i gitarista Džoni Mar pomiriti i ponovo sastaviti bend. Uprkos izjavama nekadašnjeg frontmena Smithsa da više nikada neće nastupiti u starom sastavu, 11 odsto ispitanika se ipak i dalje tome nada.

Samo što se grupa raspala, a već svaki deseti ispitanik je poželeo da braća Galager izglade nesuglasice i da Oasis opet bude na okupu.

Jedini ženski sastav na ovoj listi su Spice Girls koje su zauzele deveto mesto sa samo četiri odsto glasova. Pank legende Sex Pistols su se našli na poslednjem, 10. mestu.

Prvih 10 su:

1. ABBA (25 odsto)

2. The Police (13 odsto)

3. Pink Floyd (11 odsto)

4. The Smiths (11 odsto)

5. Oasis (10 odsto)

6. The Jam (9 odsto)

7. Dire Straits (8 odsto)

8. The Clash (6 odsto)

9. Spice Girls (4 odsto)

10. Sex Pistols (3 odsto)

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *