Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

POČELI BORINI POZORIŠNI DANI

U petak je u Vranju počeo najveći pozorišni festival na jugu Srbije, 31. „Borini pozorišni dani“, koji se ove godine odvija pod sloganom „DOMovina“.

Prve večeri, pred punom salom, izvedena je predstava Zvezdara teatra „Život u tesnim cipelama“ u režiji Dušana Kovačevića, a sinoć se vranjskoj publici predstavilo Jugoslovensko dramsko pozorište „Elijahovom stolicom“ Igora Štiksa, u režiji Borisa Liješevića.

Večeras će biti izvedena „Hipermenezija“ Hartefakt Fonda i Bitef teatra iz Beograda, dok će u ponedeljak biti igrana predstava „Autoputem“, rediteljke Ane Đorđević, koja je rađena sa ansamblom pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja.

Dva poslednja festivalska dana vranjskoj publici će se predstaviti glumci Ateljea 212 i Bitef teatra, najpre „Pazarnim danom“ Aleksandra Popovića u režiji Egona Savina, a poslednjeg dana festivala biće odigrana predstava „Bitef teatra“ – „Beograd, ja i ti“, u režiji Branke Stojković i Olivere Viktorović. Ova predstava neće učestvovati u takmičarskom delu programa, već se igra revijalno u čast nagrađenih.

Na „Borinim pozorišnim danima“ za proteklih 30 godina izvedeno je preko 300 predstava koje je videlo oko 80.000 posetilaca.

Izvor: Južne vesti I.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *