Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

VLASTIMIRU – ĐUZI STOJILJKOVIĆU NAGRADA „ZORAN RADMILOVIĆ“

ZAJEČAR – Žiri pozorišnog festivala „Zoranovi dani“ u Zaječaru jednoglasno je odlučio da laureat glavne festivalske nagrade „Zoran Radmilović“ bude Vlastimir-Đuza Stojiljković.

Žiri u sastavu Irfan Mensur, Dragana Bošković i Saša Jelenković ocenio je da je Stojiljković „glumac koji nije sazrevao, već se čini da je počeo karijeru kao zreo glumac“. „Đuza je uspeo da svoju ličnu duhovitost, svoj šarm, znanje, talenat i harizmu pretoči u glumački pečat, čovek koji je znao da organizuje svoju glumačku karijeru, koji je stvorio svoj sopstveni sistem davanja i otkrivanja svoje, ipak, još uvek neotkrivene ličnosti“, ocenio je žiri.

Nagradu „Krstomir Milovanović“ za vizuelni identitet dobila je Marija Kalabić za scenografiju predstave „Otac na službenom putu“, Ateljea 212. Publika je najvišu ocenu dala predstavi „Život u tesnim cipelama“ Dušana Kovačevića, u izvođenju „Zvezdara teatra“.

Aktet te predstave Dragan Petrović dobio je nagradu „Zoranov brk“ za najbolju glumačku bravuru, igrajući ulogu Veselog. Predstava je odisala spontanom reakcijom publike, koja je smehom pozdravljala duhovito slikanje crne srpske realnosti, ali i glumaca, koji se nisu libili da improvizovanim segmentima i smehom mimo scenarija, pokažu kako uživaju u svom poslu. Posle predstave, Petrović je rekao da mu je nagrada veoma draga zbog imena koje nosi, i da je često zamišljao kako bi sam igrao sa Zoranom Radmilovićem.

„Verovatno bih se u nekom trenutku isključio i počeo da ga gledam kako igra, kao da sam u publici“, kazao je nagrađeni glumac. Prvih pet večeri ovog festivala koji se po dvadeseti put održava u rodnom gradu Zorana Radmilovića, nagradu „Zoranov brk“ za najbolju glumačku bravuru, dobili su Vlastimir-Đuza Stojiljković, Bojan Dimitrijević, Nebojša Dugalić, Miljan Prljeta i Igor Đorđević. Zoranovi dani, pozorišna manifestacija koja se po dvadeseti put tradicionalno održava u rodnom gradu ovog proslavljenog glumca pozorišta Atelje 212, završava se večeras, predstavom „Svašta“, Pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“.

Jzvor: Glas javnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *