Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

Stripovan Princ

Mali princEdicija „Veseli četvrtak“ objavila je prvu zvaničnu strip adaptaciju kultnog romana Mali princ, čiji autor je Žoan Sfar. „Jedan od najtalentovanijih francuskih strip autora današnjice je adaptirao lik čuvenog sanjara, ostajući veran tekstu Egziperija i melanholičnoj i kontemplativnoj dimenziji lika“, saopštio je izdavač, a prenosi Popboks.

Sfarova grafička novela je u Francuskoj dočekana kao izdavački poduhvat godine, uz ocene da je reč o jednoj od najboljih adaptacija književnosti u žanru stripa. Po izboru francuskog časopisa LIR, ovaj strip album proglašen za najbolji prošlogodišnji grafički roman, a prestižni međunarodni strip festival u Angulemu mu je ove godine dodelio jednu od šest zvaničnih nagrada festivala – za najznačajniji strip za mlade.

Prva zvanična strip adaptacija kultnog romana Mali princ objavljena je u biblioteci strip albuma koju je „Veseli četvrtak“ otpočeo stripom Barselona u svitanje Alfonsa Fonta i Huana Antonia de Blasa. Strip albumi se mogu kupiti u maloprodajnim objektima beogradske „Trafike“ po ceni od 2.000 dinara, gde se čitaoci mogu na licu mesta učlaniti u Klub čitalaca i time ostvariti osnovni popust od 20%.

Građanski List

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *