Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

TREĆI NOVOSADSKI KNJIŽEVNI FESTIVAL

Treći novosadski međunarodni književni festival počinje sutra i trajaće do 30. avgusta. Na ovoj manifestaciji prisustvovaće 50 značajnih stranih i domaćih pisaca, koji će tokom trajanja smotre čitati svoje pesme i prozu na otvorenom prostoru, na platou Trga mladenaca.

U okviru Festivala dodeljuju se dve nagrade – „Brankova“, za mlade pesnike, koja se svečano uručuje u Sremskim Karlovcima, u obnovljenom i reprezentativnom objektu Magistrata, uz podršku Opštine Sremski Karlovci, i Međunarodna nagrada za književnost „Novi Sad“, koja se uručuje na Trgu mladenaca istaknutim pesnicima ili proznim piscima i misliocima književnosti koji su dali doprinos savremenoj umetničkoj književnosti u svetu i u Srbiji.

Pored nastupa na platou na Trgu mladenaca (svake večeri u 21 sat) i u urbanim ambijentima Novog Sada u poslepodnevnim časovima, biće organizovan i književno-kritički razgovori o savremenoj poeziji, o savremenim nacionalnim književnostima, odnosno o savremenim poetikama ili vidovima književnosti.

U kasnim večernjim časovima u kafeima Novog Sada, uz učestvovanje publike, prvi put ove godine organizuje se dvodnevno takmičenje u slem poeziji za teritoriju Srbije. Pobednik takmičenja biće proglašen za najboljeg slem pesnika.

Izvor: Blic online K.R.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *