Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

MARKO ŽIVIĆ MILJENIK PUBLIKE

Iako se na Letnoj pozornici Tvrđave u Nišu nakon projekcije filma Vinka Brešana „Nije kraj„, u okviru druge večeri 34. festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma, nije poklonio nijedan glumac, niška publika je burnim aplauzom pozdravila ovaj koprodukcijsko hrvatsko-srpski film. I film Milorada Milinkovića „Čitulja za Eskobara“ jako se dopao publici, tako da je za glumca večeri izabran Marko Živić.

– Ovakav film nije viđen na niškom festivalu. Film je spoj raznih žanrova. Njemu treba samo mali glanc da bi bio na svetskom nivou. Ovo je film izvan svakog šablona – rekao je Nikola Simić, jedna od bardova srpskog glumišta koji u ovom filmu tumači epizodnu ulogu.

Marko Živić, jedan od glavnih protagonista u filmu „Čitulja za Eskobara“, kazao je da mu je jako bilo drago kad su mu neki momci koji su zaista s druge strane zakona rekli da je pogodio duh ekipe.

– Ovaj film baš govori o tome da su ti momci, mafijaši, ljudi iz naše najbliže okoline. Svi mi poznajemo te ljude. Ja sam se trudio da moja tumačenje Kileta bude takvo da zaista dočaram kako žive i rade momci sa margina života. Njemu je jako bilo važno da se bori za ekipu i da bude lojalan član svojim drugovima -istakao je Živić.

Niška publika će večeras moći da vidi dva filma – „Peščanik“ Sabolča Tolnaija, u kojem glavne role tumače Slobodan Ćustić, Nebojša Dugalić i Jasna Žalica, a nakon toga sledi i film „Bledi mesec“ Ljubiše Samardžića, u kome će gledaoci moći da vide Milana Vasića, Kalinu Kovačević…

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *