Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

POSLEDNJA ŠANSA ZA MEDALJE


Vaterpolisti od 11.20 u četvrtfinalu igraju sa Španijom, dok odbojkaši prolaz do polufinala traže preko nepobedivih Amerikanaca (16 sati)…

Sreda je „dan D“ za Srbiju na Olimpijadi, jer na borilišta izlaze naši poslednji aduti za osvajanje jedne od medalja – vaterpolisti i odbojkaši. Vaterpolisti od 11.20 u četvrtfinalu igraju sa Španijom, dok odbojkaši prolaz do polufinala traže preko nepobedivih Amerikanaca (16 sati).

ODLUKA Do sada nismo pokazali ništa vredno. Meč sa Španijom može sve da popravi i ja se nadam najboljem. Ako budemo pobedili, onda verujem da možemo do kraja – rekao je kapiten Vlada Vujasinović.
Bolji iz duela Srbija – Španija u polufinalu će igrati s reprezentacijom SAD.

– Odlično se poznajemo, a čak smo i zajedno trenirali pre početka Olimpijade. Španci imaju vrhunske igrače kao što su Perez, Vales, Molina, braća Perone... Naša igra je puna oscilacija i veliko je pitanje da li ćemo uhvatiti ritam – realan je selektor Dejan Udovičić.

Španski trener Rafael Agilar smatra da su šanse 50-50, dok vaterpolista Giljermo Molina prednost daje svojoj reprezentaciji.

– Srbiju moramo da poštujemo, jer se radi o možda i najjačoj vaterpolo naciji. Međutim, razlika između Srba i nas je iz godine u godinu sve manja. Slažem se da su nam šanse podjednake, ali mislim da u ovom trenutku igramo za nijansu kvalitetnije. Do polufinala i Amerikanaca možemo samo sa čvrstom odbranom. Pobednika će najverovatnije rešiti jedan gol – izjavio je Molina.

Američki odbojkaši su u svojoj grupi zabeležili maksimalnih pet trijumfa i glavni su favoriti za zlatnu medalju.

Ne bi trebalo da razmišljamo o Amerikancima, već samo o svojim greškama iz prvog dela takmičenja. Moramo da ih ispravimo, bez opravdanja – kratak je bio Ivan Miljković.

Srbija bi u slučaju pobede u polufinalu igrala s boljim iz meča Bugarska – Rusija.

Izvor: 24 časa A. Pjevac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *