Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ČAVIĆ U BEOGRADU: HVALA SVIM SRBIMA U SVETU!

BEOGRAD Najbolji srpski plivač Miolorad Čavić izjavio je sinoć, po dolasku u Beograd, da je prezadovoljan zbog osvajanja srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu, jer je pre tog takmičenja očekivao bronzu.

„Bio sam blizu zlata, ali sam bio bolji od onoga što sam očekivao“, izjavio je Čavić na konferenciji za novinare na beogradskom aerodromu.

Još ćemo se videti Felps i ja

On je rekao da se kaje i što u finalnoj trci nije bio malo brži da pobedi najboljeg plivača svih vremena, Amerikanca Majkla Felpsa i najavio da naredni okršaj sa njim očekuje na Svetkom prvenstvu u Rimu naredne godine, a možda i ranije na nekom od svetkih kupova.

Čavić je rekao da je puno trenirao u prethodnih nekoliko godina i da se fantastično oseća po povratku iz Pekinga, dodajući da ima veliku tremu pred večerašnji doček ispred Starog dvora. „Mnogo sam radio ove godine. Bio sam na Floridi godinu dana, trenirao sam svaki dan po sedam sati. Presrećan sam, sve mi se isplatilo“, rekao je Čavić.

Srbiji treba više bazena

On se zahvalio svima u Srbiji, Republici Srpskoj i Srbima u svetu, koji su ustajali u četiri sata ujutro da gledaju njegove trke. „To mi je pomagalo. Meni je bilo stalo da dam sve od sebe i napravim šou od te finalne trke“, rekao je Čavić.

On se osvrnuo i na situaciju u srpskom plivanju i naglasio da uslovi za srpske plivače nisu idealni. „Nikada nisam živeo i trenirao u Srbiji, ali ću videti ove godine kako to izgleda“, rekao je Čavić.

On je apelovao na vlasti da naprave još bazena u Beogradu i Srbiji kako bi domaći plivači imali bolje uslove za takmičenje.

Pozdravio Danijelu

Čavića su na aerodromu dočekali gradonačenlnik Beograda Dragan Đilas, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vojislav Tabački i predsednik Plivačkog saveza Srbije Dušan Dimitrijević.

Čavić se na aerodromu pozdravio sa Danijelom Jovanović, prvom ženom sa invaliditetom koja se 10. avgusta popela na najviši vrh Evrope Elbrus, visok 5.642 metra, koja je takođe veceras doputovala u Beograd.

Cilj svetski rekord

„Meni je novi cilj da naredne godine postanem svetski šampion i postavim svetski rekord“, izjavio je najbolji srpski plivač na dočeku ispred Skupštine grada, pred više hiljada ljudi. „Ovakvu tremu nisam imao kada sam stajao pored Majkla Felpsa u finalu“, rekao je Čavić, obraćajući se sa balkona Skupštine grada.

Čavić je naglasio da mu je najveći životni san bio da vidi kako izgleda doček u Beogradu i napomenuo da ovakav doček može samo Beograd da napravi. „Vi mi dajete snagu“, poručio je Čavić.

Čavića je u Starom dvoru dočekao i predsednik Srbije Boris Tadić.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *