Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ARSEN DEDIĆ OTVARA MIKSER FESTIVAL

Ovogodišnji „Mikser“ festival otvoriće 25. maja doajen jugoslovenske šansone, Arsen Dedić uz klavirsku pratnju sina Matije Dedića, saopštili su danas organizatori.

„U duhu muzičke koncepcije Miksera i dijaloga sa ključnim tačkama najvažnijih istorijskih epoha jugoslovenskog popa, Arsen će publici Miksera izvesti klasična ostvarenja sa svoje prve tri ploče objavljene u periodu između 1969. i 1973. – „Čovjek kao ja“, „Arsen 2“ i „Homo Volans“, piše u najavi koncerta

„U ovih četrdeset godina,Arsenove pesme prevalile su dug put, od popularnih šlagera na bazi njegove romantične poezije ili pesama priznatih jugoslovenskih pesnika, do današnjeg kultnog statusa koji je rastao sa vremenskom distancom od trenutka njihovog nastajanja. Veliko je pitanje da li će jugoslovenska pop muzika imati veću ikonu od Arsena, autora koji će tako umeti da opiše i opeva stanja i situacije odnosa dvoje i života koje su drugi uglavnom pretvarali u prolaznost“, dodaje se u saopštenju

Arsenova veza sa Beogradom traje preko četiri i po decenije, od festivala Beogradsko Proleće 1967. i filma „Višnja naTašmajdanu“ 1968. godine za koji je napisao jednu od svojih najlepših pesama- „Odabraćeš gore“.

Organizatori naglašavaju da je koncert Arsena Dedića „Mikserova“ posveta i naklon čoveku bez koga bi istorija jugoslovenskog popa izgledala sasvim drugačije.

Ulaz na koncert je besplatan, kao i svi sadržaji „Mikser“ festivala.

Festival „Mikser“ se održava od 25. do 29. maja na industrijskoj lokaciji Žitomlina, na donjem Dorćolu u Beogradu.

2 Responses

  1. TAKO MI JE ZAO STO SA DANOM ZAKASNJENJA SAZNAJEM ZA KONCERT U BGD , NA DORCOLU POZNATOG I PRIZNAOG KOMPOZITORA, TEKSTOPISCA,INTERPRETATORA,MUZICARA JEDNOM RECJU VIRTOUZA I MAGA GOSPODINA ARSENA DEDICA!
    NEKA NAM ARSEN JOS STVARA I DOGODINE GA OBAVEZNO MORAM VIDETI I CUTI.
    A BEOGRADSKOM DJET SETU, I STAMPI VELIKO „HVALA“ STO SU NAS OBAVESTILI I NAPISALI KOMENTAR O OVOM KULTURNOM DOGADJAJU. ZATO , VELIKO HVALA CASOPISU „KULTIM“ ZA OVAJ POETSKI TEKST. !!!

  2. MOJ KOMENTAR: VELIKO HVALA CASOPISU“KULTIM“ ZA POETSKI TEKST O MAGU DANASNJICE , GOSPODINU ARSENU DEDICU!!!!
    VELIKO HVALA U IME SVIH POSTOVALACA DELA I STVARALASTVA G.ARSENA DEDICA , NA ISCRPNOM OBAVESTAVANJU,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *