Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

V.B.Z. RASPISAO KONKURS ZA NAJBOLJI NEOBJAVLJENI ROMAN

Hrvatska Izdavačka kuća V.B.Z. je 10. put raspisala javni konkurs za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine, saopšteno je iz beogradske podružnice tog izdavača.

Na konkursu za nagradu za najbolji neobjavljeni roman mogu učestvovati autori tekstova na hrvatskom jeziku i drugim štokavskim jezicima, kao i na čakavskom i kajkavskom dijalektu.

Svaki učesnik ima prava da na konkurs pošalje jedan roman koji nije objavljivan niti je prijavljen za učešće na nekom drugom konkursu. Rukopisi koji se prijavljuju na konkurs, treba da budu dostavljeni u pet primeraka na adresu V.B.Z. (Velikopoljska 12, 10010 Zagreb), s naznakom „za nagradu V.B.Z.-a“, do 1. septembra 2011. godine.

Autor najboljeg neobjavljenog romana za 2011. godinu biće nagrađen novčanom nagradom u visini od 100.000 kuna, a uslovi konkursa se mogu pročitati na internet sajtu ove izdavačke kuće (www.vbz.hr).

Nagrada V.B.Z.-a se dodeljuje od 2002. godine, a neki od dosadašnjih dobitnika ovog priznanja su Josip Mlakić za roman „Živi i mrtvi“, Marinko Koščec za roman „Wonderland“, Jelena Marković za roman „Escajg za teletinu“ i Davor Špišić za „Koljivo“.

Nagradu su dobili i Nura Bazdulj Hubijar za „Kad je bio juli“, Hrvoje Salković za „Pravi se da ovo nisi vidio“, Svjetlana Gjoni za „Nula nemo“, Predrag Crnković za „Beograd za pokojnike“, Dragan Pavelić za „Proljeće u Karolinentalu“ i Aleksandar Novaković za roman „Voda“.

Izvor: Blic Online/Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *