Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ĐUKIĆ PODNEO IZVEŠTAJ SO


Selektor reprezentacije Miroslav Đukić u ponedeljak uveče je Stručnom odboru FSS podneo izveštaj o učešću na OI u Pekingu.

„Izneo sam svoje stavove u vezi sa dešavanjima na i oko Olimpijskih igara. Nisam ulazio u dublju analizu, pošto tim izveštajima ne predajem veliku pažnju, više razmišljam o terenu“, rekao Đukić novinarima posle izlaska sa sastanka koji je potom nastavljen. ‘Orlovi’ su takmičenje u Pekingu završili u grupnoj fazi.

Neuspeh reprezentacije je u delu fudbalske javnosti odmah pokrenulo priče da bi, posle nerešenog rezultata u duelu sa Australijom i poraza od Obale Slonovače i Argentine, Đukić trebalo da bude smenjen.

Đukić je, takođe, po završetku takmičenja kritikovao rad Fudbalskog saveza Srbije, direktno i njegovog predsednika Tomislava Karadžića, rekavši da od te institucije nije dobio podršku kakvu je kao selektor trebalo da dobije.

Stručni odbor bi trebalo da Izvršnom odboru FSS predloži da li da ostavi Đukića na funkciji selektora ili da potraži novo rešenje.

„Najmanje smo diskutovali o stručnim temama, a najviše polemike bilo je oko mog pozivanja fudbalera srpskih klubova“, kazao je Đukić, koji na klupi „A“ reprezentacije Srbije nije ni debitovao na takmičarskoj utakmici.

Đukiću je ranije zamereno i što u dosadašnjem radu još nije zabeležio pobedu, bez obzira što je „orlove“ predvodio samo u pripremnim mečevima.

„Ulazimo u dinamiku da selektora smenjujemo posle četiri ili pet prijateljskih utakmica. Ili možda treba da igramo protiv ekipa kakve su Malta, Luksemburg i Andora kako bi zadržali kredibilitet. Svaki budući selektor mogao bi da tu lekciju nauči na mom primeru“, ocenio je selektor Srbije.

„Želeo sam da igramo sa jakim protivnicima, poput Irske, Rusije Nemačke. Da stvorimo realnu sliku našeg kvaliteta, isprobamo igrače. Rezultat nije bio prioritet. On će to tek postati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo“, dodao je Đukić.

Stručni odbor FSS još nije saopštio svoju odluku.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *