Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„DELFINIMA“ OTVOREN PUT DO FINALA!

Srpski vaterpolisti izgubili od Italije 13:12, ali spletom srećnih okolnosti imaju priliku da dođu do same završnice preko Španije i SAD, od kojih su, bar na papiru, bolji

Srpski vaterpolisti porazom su otvorili vrata finala olimpijskog turnira! Izabranici Dejana Udovičića izgubili su u meču poslednjeg kola takmičenja po grupama od Italije rezultatom 13:12 (3:3, 3:2, 5:3, 2:4) i u četvrtfinalu ih očekuje duel sa Španijom.

Ukoliko preskoče tu prepreku, u polufinalu će igrati sa SAD, a da su juče pobedili Italiju, išli bi na evropskog šampiona Crnu Goru, a zatim i na olimpijskog prvaka Mađarsku!

Crnogorci se provukli u četvrtfinale

Šampioni Evrope, vaterpolisti Crne Gore, jedva su se provukli u četvrtfinale Olimpijskih igara u Pekingu! Crna Gora je igrala nerešeno sa Australijom 5:5 (2:1, 1:2, 0:1, 2:1), a „kenguri“ su u poslednjem napadu imali priliku da postignu pobedonosni gol i tako umesto „đetića“ odu u četvrtfinale!
Ipak, odlični golman crnogorske reprezentacije Miloš Šćepanović odbranio je udarac sa tri metra i odveo evropskog prvaka u četvrtfinale. Prvo mesto u Grupi A osvojili su aktuelni olimpijski šampioni Mađari, drugi su Španci, a treći Crnogorci.

Izvor: Press – odlomak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *