Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

NAGRADA «RADE TOMIĆ» MIROSLAVU TODOROVIĆU I DEJANU BOGOJEVIĆU


Žiri književne nagrade «Rade Tomić», koju dodeljuje prestižni Književni klub «Branko Miljković» iz Knjaževca, sastavljen od književnika, Srbe Ignjatovića (predsednik), Dušana Stojkovića (član) i Obrena Ristića (član), proglasio je pobednike za 2009. godinu.

Dve ravnopravne nagrade nagrade dodeljene su za poetske rukopise, Miroslavu Todoroviću iz Niša, za «Pesme putovanja» i Dejanu Bogojeviću iz Valjeva, za štivo «Prelivi otisci».

Po raspisu ovog konkursa, radove je poslalo 105 učesnika iz Srbije i drugih zemalja, od toga 37 rukopisa pesničkihi zbirki i 68 ciklusa pesama. Žiri je najpre sačinio uži izbor, da bi, rukovodeći se kriterijumom kvaliteta pristiglih rukopisa napravio izuzetak, tako što je ravnopravno nagradio pomenuta dva autora, a odlučio da se ne dodeljuju nagrade za cikluse pesama.

Nagrade će biti uručene večeras u  20 h, Društvenom klubu knjaževačkog Doma kulture na književnoj večeri, na kojoj će pored laureata i članova žirija učestvovati književnici Bratislav Milanović (Beograd), Živko Nikolić(Beograd), Nebojša Đorđević (Knjaževac) i Milijan Srejić  (Knjaževac), kao i pesnik Dušan Živić (Knjaževac). Poetsko veče će muzički spuniti knjaževački gitarista, Miljan Pujić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *